Diyarbakir'da 8 Yil Sonra Ilk Defa Paskalya Bayrami Kutlandi

Diyarbakir'da 8 Yil Sonra Ilk Defa Paskalya Bayrami Kutlandi

Diyarbakir’daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde, 2015-2016 yilinda yasanan hendek olaylarindan sonra ilk defa 8 yil aranin ardinda Paskalya Bayrami kutlandi.

Diyarbakir’daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi, 2015-2016 yilinda meydana gelen hendek olaylarinda büyük zarar gördü ve kullanilamaz hale gelmisti. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin destegiyle kilise onarilip geçen yil açilmisti.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde bugün, 8 yil aradan sonra ilk defa Paskalya Bayrami kutlandi. Onlarca vatandasin katildigi etkinlikte, mumlar yakilip dilek tutuldu.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfi Baskan Yardimcisi Ohannes Gafur Ohanyan, 2015’ten bu yana, Sur’daki hadiselerden sonra uzun süre sur bölgesinin kapali kaldigini hatirlatti.

Kilise’nin çok zarar gördügünü belirten Ohanyan, 2-3 sene de onun onarimi derken 8 yil sonra ilk defa bu mekanda paskalya yapmis olduklarini söyledi.



Mutlu olduklarini ifade eden Ohanyan, söyle konustu:

“Dolayisiyla mutluyuz. Bugün bayagi çok coskulu, çok keyifli geçti. Paskalyalar bütün dinlerdeki oruç döneminin sona ermesiyle birlikte bayramlarin yapiliyor olmasidir. Bizimki de öyle bir bayram. Bu bayram bayagi keyifli geçti. Bütün din, inanç, irk, farkli kesimlerden insanlar buradaydi. Herkes beraber bayramini kutladi.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile