Diyarbakır'da aile hekimlerinin ataması yapıldı

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında birçok ilde hayata geçirilen aile hekimliği uygulaması Diyarbakır'da da başlıyor. 5 Kasım'da uygulamanın başlayac

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında birçok ilde hayata geçirilen aile hekimliği uygulaması Diyarbakır'da da başlıyor. 5 Kasım'da uygulamanın başlayacağı Diyarbakır'da hekimlerin ataması yapıldı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen kura çekimine katılan yüzlerce doktor, aile hekimliği yapacakları sağlık kurumlarını belirledi.

Törene katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sağlıkta dönüşüm proje kapsamında hayata geçirilen aile hekimliğinin Diyarbakır'da sağlık alanında büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi. Önceki görev yeri oyan Çorum'da aile hekimliği uygulamasının 2008 yılında hayata geçirildiğini anlatan Vali Toprak, uygulamanın bugüne kadar 63 ilde başladığını hatırlattı. Vali Toprak, "Diyarbakır'da uygulamanın başlaması sevindiricidir. Halka daha iyi sağlık hizmeti sunma açısından önemsiyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Ataman ise aile hekimliğinin dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını belirterek Türkiye'de uygulanmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ataman, "Aile hekimliği Türkiye modelinde kişiler yaşadığı toplum ve çevresiyle bir bütün olarak ele alınıp, hastalıklar konusunda ön tanılar oluşturulurken kişiler sosyal, psikolojik ve biyolojik yönüyle değerlendiriliyor. Aile hekimliği konusunda Diyarbakır'da sağlık hassasiyetinin artacağını düşünüyorum. Diyarbakır'da aile hekimliği konusunda her ilçede 1 tane olmak üzere 17 toplum sağlığı merkezi, 63'ü merkez ilçelerde olmak üzere toplam 131 aile sağlığı merkezi, 244'ü merkez ilçelerimizde olmak üzere 414 aile sağlığı birimi oluşturuldu." diye konuştu.

Ataman, her sağlık birimi için ortalama 3 bin 500 kişinin planlandığını belirterek, 15 Kasım'da uygulamanın başlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından uygulamada yer alacak doktorların atamaları bilgisayar ortamında yapıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile