Diyarbakır'da Avrupa Günü Etkinlikleri

Diyarbakır'da Avrupa Günü Etkinlikleri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Özel Fehmi Aksoy Okulları tarafından 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde 9 Mayıs 2016 günü Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe Hollanda asıllı ünlü aşçı Wilko Van Herper katıldı.

Herper, Diyarbakır'a isteyerek geldiğini ve burada çocuklarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Bir süre çocuklarla keyifli dakikalar geçiren Herper, daha sonra mutfağa geçip pişirdiği makarna ve salataları çocuklara ikram etti. Etkinlikler çerçevesinde 2. gün ise Özel Fehmi Aksoy Okulları Konferans Salonu’nda film gösterimleri gerçekleştirildi.

Film gösterimleri öncesi kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Selahattin Karaaslan, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle DTSO AB Bilgi Merkezi ile ortak gerçekleştirilen bu ve buna benzer etkinliklerin çocukların AB-Türkiye ilişkilerinde olumlu katkı sağlayacaklarını ve çocukların gelecek vizyonunun şekillenmesine pozitif etki olacağını belirtti.

DTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş ise bu tür kültürel ve eğitim çalışmalarına devam edeceklerine söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile