Büyüksehir Belediyesi, insan ve hayvan sagligini korumak için çalismalarina devam ediyor. Koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsaminda, halk arasinda delibas hastaligi olarak bilinen ve küçükbas hayvanlarda beyine yerleserek ekonomik kayiplara neden olan "coenurosis" parazitine karsi mücadele baslatildi.
Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskani Muhammed Kasim Aydin, kirsal Yaytas mahallesinin Örnek mezrasinda çalismanin tanitilmasi amaciyla düzenlenen programda, delibas hastaligina karsi mücadele yürüteceklerini söyledi.
Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Ertan Atalar da, dünyada ve Türkiye'de çiftlik hayvanlarinda çok yaygin olan hastaligin ciddi ekonomik kayiplarin yani sira halk sagligi için de tehdit olusturdugunu belirtti.
Hastaligin bir parazitten kaynaklandigini aktaran Atalar, parazitin esas kaynaginin köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlar oldugunu, köpeklerin genellikle tasiyici oldugunu bildirdi.
Hastalikla, ilaçla mücadele etmenin yani sira vatandaslarin kisisel temizlik kurallarina da dikkat etmesi gerektigini kaydeden Atalar, ayrica sebze ve meyvelerin bol suyla yikandiktan sonra tüketilmesi gerektigi uyarisinda bulundu.
Çiftçi Hamza Kaya ise Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ve Vali Münir Karaloglu'na verdikleri destekten dolayi tesekkür etti.
Diyarbakir'da Delibas Hastaligi Ile Mücadele Basladi
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügünce koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsaminda, halk arasinda delibas hastaligi olarak bilinen ve küçükbas hayvanlarda beyine yerleserek ekonomik kayiplara neden olan "coenurosis" parazitine karsi mücadele baslatildi.



















