Diyarbakir'da Depremzede Kadinlar Sehri Kalkindiracak

Diyarbakir'da Depremzede Kadinlar Sehri Kalkindiracak

Diyarbakir Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ve Kalkinma Ajansi isbirligiyle yürütülecek 70 milyon liralik projeyle depremzede kadinlar, yaralarini Diyarbakir’in eski ilçe otogarinda kurulacak tesislerde üretim yaparak saracak.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerin sanayi ve isgücü üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik proje hazirlandi. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan gelistirilen “Bölgesel Kalkinma Odakli Acil Eylem Programi (BOTAP)” çerçevesinde Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan uygulanacak eski ilçe otogarinin depremzede kadin çalisanlari için dönüstürülmesi üretimin devamliliginin saglanmasi projesi’nin hayata geçmesi için ilk adim atildi.

Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su ile Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Yunus Çolak projeye imza atti. Büyüksehir Belediyesi Baskanlik makaminda yapilan törende projenin detaylari paylasildi.

Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, imza töreninde yaptigi konusmada, Diyarbakir için önemli projelere imza attiklarini belirtti.



70 milyon liralik projeyle 700 kadina yeni istihdam olanagi

Kent için istihdama yönelik önemli bir projenin imza törenini gerçeklestirdiklerini belirten Vali Su, "Kalkinma Ajansimiz ile beraber Diyarbakir Büyüksehir Belediyemiz, kadin istihdamina yönelik önemli bir projeyi hayata geçirecegiz. Ilimizin eski ilçe otogarinda yaklasik 15 dönümlük bir yerimiz vardi. Oraya insallah kalkinma ajansimizin destekleriyle özellikle depremzede kadinlarimiza yönelik içlikler yapacagiz, tekstil atölyeleri kuracagiz ve orada yaklasik 700 civarinda kardesimizi istihdam etmeyi öngörüyoruz. 70 milyon liralik bir proje, bunun 50 milyonunu kalkinma ajansimiz insallah destekleyecek. 20 milyonunu da biz dedigimiz gibi büyüksehir olarak destekleyecegiz. Valiligimiz, Yenisehir Kaymakamimiz ve Belediyemiz, Kalkinma Ajansimiz ve tabi ki Büyüksehir Belediyemizin isbirligiyle bu projeyi insallah orada gerçeklestirecegiz. Bu atölyelerimizde öncelik bayanlarimiz olmak üzere istihdam saglamis olacagiz. Agirlik olarak öncelik bayanlarimiz oldugu için orada bir de kres açacagiz. Böylelikle 12 adet içlik ve bir kres olmak üzere o alanda güzel bir atölye faaliyetini gerçeklestirmis olacagiz” dedi.

Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Yunus Çolak ise Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün depremle ilgili olusturmus oldugu bölgesel kalkinma odakli acil eylem programi çerçevesinde destek programinin hayata geçtigini ifade etti.

Büyüksehir Belediyesinin kendilerine sunmus oldugu projeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin uygun gördügünü aktaran Çolak, "Bu vesileyle depremin olumsuz etkilerinin bir an önce olumlu noktaya dönmesi, kadinlarimizin özellikle istihdami ve ekonomideki canliligin saglanmasiyla ilgili güzel bir program" diye konustu.

Programa, Vali Ali Ihsan Su, Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Yunus Çolak, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Vali Yardimcisi Ömer Coskun katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile