Diyarbakir'da Depremzedeler Için 18 Atölyenin Yapimina Baslandi

Diyarbakir'da Depremzedeler Için 18 Atölyenin Yapimina Baslandi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakir’da is yeri sahipleri için hazirlanan proje çerçevesinde 18 atalyönin yapimina baslandi.

6 Subat tarihinde Pazarcik ve Elbistan merkezli yikici depremlerin sanayi ve isgücü üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügünce gelistirilen “Bölgesel Kalkinma Odakli Acil Eylem Programi” çerçevesinde Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlügünün hazirladigi "Diyarbakir OSB Islik Projesi" için ilk kazma vuruldu. Diyarbakir OSB’de bin 50 kisinin istihdam edilecegi 22 bin metrekarelik alan üzerine insa edilecek olan 18 atölyeden 10’u biner, 8’i 500’er metrekarelik olacak.

"Toplamda 85 milyon 300 bin liralik bir projedir"

Atölyelerin yapilacagi alanda incelemelerde bulunan Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, gazetecilere açiklamalarda bulundu. Vali Su, proje için toplamda 85 milyon 300 bin lira ayrildigini belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin Bölgesel Kalkinma Acil Eylem Programi dahilinde yaptigi çalismaya biz de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak bir proje sunmustuk. Projemizde yaklasik 22 bin metrekarelik alanda depremde zarar görmüs is adamlarimiza ve özellikle tekstil sektöründe zarar görmüs is yerleriyle ilgili birinci planda onlara verilmek üzere atölyeler yapmak üzere bir proje yaptik. Bunu bakanligimiz ve kalkinma ajansina gönderdik. Yaptigimiz proje kabul edildi. Toplamda 85 milyon 300 bin liralik bir projedir. Bunun 54 milyon lirasi kalkinma ajansimiz tarafindan karsilaniyor. Geri kalan kismini da OSB olarak biz karsiliyoruz” dedi.

OSB yönetimine projeye katkilari için tesekkür eden Vali Su, “Insallah 22 bin metrekare alan üzerinde 18 adet atölye yapiyoruz. 18 adet isligin 10 tanesi bin metrekarelik, 8 tanesi de 500’er metrekarelik olacak. Ama bunlar modüler oldugu için büyütme imkanimiz da olabilecek. Özellikle basta ifade ettigim gibi depremde zarar görmüs is yeri sahiplerine birinci etapta tekstilde is gören firmalarimiz olmak üzere, diger küçük isletmelerimize yaptigimiz isliklerden yer vererek onlari yeniden istihdam yapmaya yönlendirmis olacagiz. Bu alanda yapacagimiz 18 islikte bin 50 depremzede kardesimiz öncelikli olmak üzere istihdamini da saglamis olacagiz. Bu çerçevede bu güzel projeyi hazirlayan OSB yönetimindeki arkadaslarimiza, kalkinma ajansindaki kardeslerimize, Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiza tesekkür ediyorum. Bu güzel projenin ülkemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile