Ekonomik ve kültürel başta olmak üzere çeşitli nedenlerle dezavantajlı durumda olan gençlerin sportif faaliyetlerinin arttırılmasına yönelik Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında hayata geçirilen "Gençlik Merkezi Projesi" ile gençler kendi imkanlarıyla ulaşamayacakları aktivitelerle tanıştırılıyor.
Bağlar Gençlik Merkezi, açtığı kurslara katılan 15-25 yaş grubundakilere at biniciliği, kayak, model uçak, bisiklet, dalış ve yamaç paraşütü eğitimi veriyor. Eğitimi tamamlayan kursiyerler daha sonra götürüldükleri tesislerde uzman eşliğinde bu spor etkinliklerini yapma fırsatı buluyor.
- Bayanlar yoğun ilgi gösteriyor
Bağlar Kaymakamlığı, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile yaptığı işbirliğiyle Diyarbakır Hipodromu'nda 160 kişiye saf kan Arap ve İngiliz atlarında binicilik eğitimi veriyor. Binicilik eğitimine erkeklerin yanı sıra çok sayıda bayan da katılıyor.
Bağlar Gençlik Merkezi Sorumlusu Ejder Alçay AA muhabirine, ilçedeki dezavantajlı aile bireylerine yönelik projeler yürüttüklerini söyledi.
Merkeze üye olan bin 500 gencin 500'ünün bayanlardan oluştuğunu kaydeden Alçay, şöyle dedi:
"Açtığımız kurslara yoğun ilgi bizi sevindiriyor. 160 gencimiz binicilik eğitiminden yararlanacak ancak iklim şartları elverirse bunu 200'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü talep çok. Diyarbakır Hipodromu'nda her hafta gruplar halinde saf kan Arap ve İngiliz atlarında binicilik eğitimi veriyoruz. Kurs sayesinde dezavantajlı gençlerimiz televizyonda gördüğü sporu yapma fırsatı buluyor."
Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de TJK'nın Diyarbakır'daki sosyal projelere büyük katkı sunduğunu söyledi.
TJK'nın çocuklara yönelik projeler de uygulamaya geçirdiğini dile getiren Çelik, "Gezici ekiplerimiz il il dolaşarak çocuklara eğitim veriyor. TJK olarak sadece at yarışı ile anılmak istemiyoruz. Bağlar Kaymakamlığı ile yürüttüğümüz projeyle gençlere tesislerimizi açtık" ifadelerini kullandı.
Binicilik eğitimi alan Hatice Soysal ise eğitime katılma fırsatı bulduğu için şanslı olduğunu belirterek, "Bizim için böyle bir etkinlik yapılacağını hiç düşünmemiştik. Ata binmeyi çok seviyorum. Köyde bindiğim at ile burada bindiğim at arasında çok fark var" dedi.
İsmail Güzel de, kurs sayesinde daha önce ulaşamadıkları spor dallarında eğitim alma fırsatı bulduklarını vurgulayarak, "Binicilik istediğimiz ancak yapamadığımız bir spor dalıydı. Sunulan imkan sayesinde hipodromda ata biniyoruz" diye konuştu.
Diyarbakır'da, Dezavantajlı Gençlere Binicilik Eğitimi
Bağlar Kaymakamlığınca ekonomik ve kültürel açıdan dezavantajlı gençlere yönelik açılan kursta 160 kişiye Diyarbakır Hipodromu'nda uzman eşliğinde binicilik eğitimi veriliyor