Diyarbakir'da Dikissiz Kornea Nakli Yapilan 71 Yasindaki Hasta Sagligina Kavustu

DÜ Tip Fakültesi Hastanesi Göz Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Çinar: 'Ameliyattan önce görmesi çok azdi. Ameliyatin ilk günü yüzde 50, ilerleyen günlerde yüzde 100 görmesini bekliyoruz'

Diyarbakir'da, katarak ameliyati sonrasi sol gözünde görme bozuklugu olusan 71 yasindaki Abdülmecit Saraykaya'ya, dikissiz kornea nakli yapildi.

Batman'da yasayan ve daha önce katarak ameliyati olan Saraykaya, sol gözünde baslayan agrilar nedeniyle Diyarbakir Dicle Üniversitesi (DÜ) Tip Fakültesi Hastanesine basvurdu.

Yapilan tetkiklerin ardindan Saraykaya'ya kadavradan alinan kornea basarili bir operasyonla dikissiz nakledildi.

Tip Fakültesi Göz Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Çinar, AA muhabirine, katarak ameliyati sonrasinda Saraykaya'nin görmesinde azalma ve gözünde agri oldugunu söyledi.

Hastaya kadavradan alinan korneayi dikissiz naklettiklerini belirten Çinar, "15-20 dakika gibi kisa bir zamanda ameliyatini tamamladik ve dikissiz kornea naklini gerçeklestirdik. Su anda agrilari geçti. Ameliyattan önce görmesi çok azdi. Ameliyatin ilk günü yüzde 50, ilerleyen günlerde yüzde 100 görmesini bekliyoruz." dedi.

Yaklasik 10 yildir kornea nakli yaptiklarini, daha önceki nakilleri dikisli gerçeklestirdiklerini aktaran Çinar, Saraykaya'nin dikissiz nakil sayesinde görme kalitesinin daha iyi olacagini aktardi.

Çinar, "Bu tür hastalarimiz bize basvururlarsa kisa zamanda ameliyatlarini yapabilmekteyiz. Bu dikissiz kornea nakli bölgemizde ilk defa bizim hastanemizde yapildi ve yüzde 100 basariyla gerçeklesti." ifadelerini kullandi.

DÜ Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Akdag ise bölgede ilk kez dikissiz kornea ameliyatinin yapildigini anlatarak, hastanin saglikli bir sekilde taburcu oldugunu bildirdi.

Saraykaya da 6 aydan bu yana sol gözünde görme bozuklugu yasadigini belirterek, ameliyatinin çok güzel geçtigini dile getirdi.

"Gözüm çok agriyordu, sürekli yasariyordu. Sürekli igne batiyor gibi hissediyordum. Ameliyat oldum. Insallah daha güzel görürüm. Allah doktorlardan razi olsun." diyen Saraykaya, operasyonu yapan ekibe tesekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile