Diyarbakır'da Dilenci Operasyonu

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Kaya, son üç ayda kavşaklarda bin 500 dilenci topladıklarını bildirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı olarak dilencilere yönelik yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Kaya, son üç aylık dilimde kavşaklarda bin 500 dilenci topladıkladıklarını söyledi.

Yasal olarak müdahale işleminin sınırlı olduğu için dilencilik olayının sürekli yaşandığını belirten Kaya, vatandaşlardan dilencilik olayları ile ilgili yoğun şikayet aldıklarını bildirdi.

Kaya, "Kabahatler Kanununun 33. maddesi çerçevesinde yetkilerimiz oldukça sınırlı olduğu için işlem yapıp serbest bırakıyoruz. Dilencilere yönelik çalışmanın etkin ve verimli olması için özellikle Suriyeli mültecilerin Yabancılar Şubesi tarafından ilgili kamplara götürülmesi gerekmektedir. Sorunun köklü çözümü ancak bu şekilde mümkün olabilir" dedi.

Dilencilik olaylarıyla dini duyguların istismar edildiğine dikkat çeken Kaya, ileriki süreçlerde hem çocuk istismarının hem de kadın istismarının yaşanabileceğine işaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile