Diyarbakir'da Dis Cerrahisine Fobisi Olan Çocuklar Anestezi Yöntemiyle Tedavi Oluyor

Diyarbakir'da Dis Cerrahisine Fobisi Olan Çocuklar Anestezi Yöntemiyle Tedavi Oluyor

DIYARBAKIR – Diyarbakir’da, dis hekimi fobisi olan çocuklarin dis çektirme korkusu artik genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile korkusuz bir sekilde yapiliyor.

Diyarbakir Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi Dis Polikliniginde dis tedavisinden korkan çocuklara genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile dis tedavisinin daha kolay yapilmasi saglaniyor.

Diyarbakir Agiz ve Dis Sagligi Hastanesinde Dis Hekimi olarak görev yapan Seyma Olgaç Akgönül, 2,5 aydir bu islemlere baslandigini ve çocuk hastalarin hiçbir sekilde stres yasamadan bütün islemleri tek seferde yaptiklarini söyledi.



Dis çektirme fobisi olan çocuklarin artik korkmadan dis çektirmelerinin stressiz bir sekilde yapildigini belirten Akgönül, “Hastanemizde bugün kadar genel anestezi altinda engelli, yetiskin ve çocuk hastalarimizin tedavisi yapilmaktaydi. Dental fobisi olan, erken çocukluk çagi çürügü olan, kalp hastaligi olan çocuklarimizin tedavisine de Hastanemizde 2,5 aydir baslamis bulunmaktayiz. Dis hekimi korkusu olan veya iletisim kurulamayan hastalarin tedavisi her zaman dis ünitinde yapmak mümkün olmuyor. Bu nedenle çocuk hastalara genel anestezi ve sedasyon uyguluyoruz. Bu sayede hastalarimiz herhangi bir stres yasamadan bütün islemlerini tek seferde gerçeklestirmis oluyoruz” dedi.

Genel anestezi ve sedasyon islemlerini nasil yapildigi hakkinda bilgi veren Akgönül, “Hastanemizde hem genel anestezi hem de sedasyon uygulanmakta. Sedasyonun genel anesteziden farki; hava yolunun açik olmasi. Hava yolu açik oldugu için sedasyon altinda sadece çekim ve birtakim yer tutucu ölçüsü alma gibi basit islemleri yapabiliyoruz. Ama genel anestezi altinda uzun islemler, döner aletler, su ile çalisan aletlerimizi kullanabilecegimiz islemleri gerçeklestiriyoruz. Hastamiz 1 gün önceden anestezi doktoru tarafindan muayene ediliyor. Genel anestezi almasinda herhangi bir sakinca olup olmadigi degerlendiriliyor, gerekli tetkikler isteniyor ve yatisi yapiliyor Hasta anestezi alacagi için 6 ila 8 saatlik gida agizdan gida aliminin engellenmesi sonrasinda ameliyathaneye alip islemlerine basliyoruz. Ortalama 2-3 saat hastanin dis islemlerine göre tedavi sürüyor. Sorasinda hastalarimizi hastanemizde misafir ediyoruz, yavas yavas kendilerine geliyorlar. Hastada anestezinin etkisi tam geçtikten sonra eve ugurluyoruz. Ertesi günde okula veya krese gidebilirler, gayet rahat bir sekilde hayatlarina devam edebiliyorlar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile