Diyarbakır'da Diyabetli Çocuklar İçin Kamp

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Gazi Yaşargil  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği'nin Hazar Gölü'nde kurduğu kampta çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun liderliğinde 5 gün süren kampa Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Cizre, Şırnak, Siirt ve Erzurum'dan 80 diyabetli çocuk ve gencin katıldığı belirtildi.

Çocuk endokrin uzmanları, hemşire ve psikologdan oluşan 20 kişilik ekibin kampa katılanlara farklı eğitimler verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kamp boyunca çocukların diyabet bakım becerilerinin geliştirmelerinin yanı sıra eğlenceli ve mutlu bir zaman geçirmeleri, kendilerini olan güvenlerinin güçlenmesi ve son olarak diyabetle barışık bir yaşam sürmelerine katkıda bulunulması sağlandı. Kampa katılan birçok çocuk geleceğe daha umutlu baktıklarını ifade etmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile