Diyarbakir'da Dügün Sektörü Isletmecileri, Asi Farkindaligi Olusturmak Için Beste Yaptirdi

'Asilari yapalim, saglikli yasayalim' adli beste, kentte tüm dügün salonlarindaki müzisyenlere dagitildi.

Diyarbakir'da dügün sektörü isletmecileri, "Asilari yapalim, saglikli yasayalim" isimli beste ile toplumsal bagisikligin artirilmasi konusunda farkindalik olusturmayi hedefliyor.

Saglik Bakanliginin verilerine göre, son bir haftada vaka sayisi en çok artan ve tek doz asi yapilanlarin oraninin en az oldugu iller arasinda bulunan Diyarbakir'da, asilama oraninin artirilmasi için baslatilan çalismalara bir destek de dügün sektörü isletmecilerinden geldi.

Diyarbakir Dügün Sektörü Isletmecileri Dernegi (DÜSID), "Asilari yapalim, saglikli yasayalim" isminde beste yapip, kentte bulunan tüm dügün salonlarindaki müzisyenlere dagitti.

Dügün salonlarinda sahne alan müzisyenler tarafindan seslendirilen beste ile vatandaslara asi çagrisinda bulunuluyor.

Dernek baskani Murat Kaçar, AA muhabirine, Diyarbakir'da son dönemde vaka sayisinin artmasi ve asi yapilanlarin oraninin az olmasi nedeniyle dügün salonlarina gelen vatandaslari asi olmaya tesvik etmek istediklerini söyledi.

Kentteki müzisyenlerden bir sarki yapmalarini, klip çekmelerini istediklerini dile getiren Kaçar, salginin yayilmasinin önlenmesi için müzisyenlerin "Asilari yapalim, saglikli yasayalim" adli beste yaptiklarini belirtti.

- "Insanlari asi olmaya tesvik ediyoruz"

Kaçar, vaka sayisindaki artisin önüne geçmek, asilamayi artirmak için dernek olarak üzerlerine düseni yapmak istediklerini aktararak, "Dügün salonuna maskesiz girilmemesi, dügün esnasinda maskenin takili olmasi, masalar ve sandalyeler arasinda mesafe birakilmasi, müzisyenler tarafindan 5-10 dakikada bir yapilacak anonslarla bu tedbirleri gelistirme noktasinda karar aldik." dedi.

Insanlari asi olmaya duyarli hale getirmek için de bir sarki yapilmasi ve klip çekilmesi noktasinda taleplerinin oldugunu ve bunu gerçeklestirdiklerini anlatan Kaçar, "Bu sarki bütün dügün salonlarinda çalinarak, sürekli söyleniyor. Insanlari, açikçasi asi olmaya tesvik ediyoruz. Asi hayat kurtarir. Diyarbakir'da vaka sayilarinin artmasini istemeyiz. Insanlarimizin saglikli ve huzurlu sekilde yasamasini isteriz." diye konustu.

Kaçar, dügün salonlarina gelen vatandaslarin da bu uygulamadan memnun kaldiklarini belirterek, "Tedbirlerimizi aldigimiz oranda, asimizi yaptigimizda eski günlerdeki gibi yine halaylarimizi çekecegimiz, sevdiklerimize sarilacagimiz mutlu günlerimiz olacaktir." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile