Diyarbakir'da Giris Kati Hariç Kolonlari Olmayan Bina Depremlere Ragmen Ayakta

Diyarbakir'da Giris Kati Hariç Kolonlari Olmayan Bina Depremlere Ragmen Ayakta

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde giris kati hariç kolonu olmayan ve yasanan depremde herhangi bir hasar görmeyen 4 katli yapi görenleri hayrete düsürüyor.

Merkez Baglar ilçesi Yunus Emre Mahallesi Kardeslik Caddesi üzerinde bulunan, alt kati is yeri, üst katlari ile ev olarak kullanilan ve yaklasik 40 yil önce insa edildigi düsünülen apartman ilginç bir görüntü olusturuyor. En son Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremde meydana gelen ve Diyarbakir’dan da siddetli bir sekilde hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerde herhangi bir hasar almadan ayakta durmayi basaran bina görenleri hayrete birakiyor. Öte yandan kolon olmayan üst katlari çikma yapildigi için ilk kata göre daha büyük alana sahip bina, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazig/Sivrice merkezli meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremde de hasar almamisti.

Bina sakinlerinden Mahmut Çetin, yakin zamanda bölgede meydana gelen 3 büyük depremde de yapinin hasar almadigini belirtti.

Binanin, içeriden bakildiginda üçgen görüntüsü ile dikkat çektigini söyleyen Çetin, “Bu bina 40 yilliktir. Binamiz Elazig depremi ve Kahramanmaras merkezli 2 ayri depremi de gördü. Binamizda ne çatlama ne de agir hasar var. Yeni yapilan binalarin çogu saglam yapilmasina ragmen yikildi. Ama bizim binanin mimari yapisi saglam oldugu için hiçbir zarar almadi” dedi.



Ev içerisinde aralarin çok ince oldugunu ifade eden Çetin, sunlari kaydetti:

“Üç katli binamizin altinda ayni zamanda 2 ayri dükkânimiz bulunmaktadir. Dükkânimizda ve evimizde herhangi bir çatlama dahi yok. Su anda hane sakinleri gönül rahatligiyla evlerinde kaliyor. Binamiz öte yandan degisik mimarisiyle de dikkat çekmektedir. Ev içerisinde bakinca salonlari çok incedir. Binamiz üçgen seklini andiriyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile