Diyarbakir'da Günlük Asi Oranlari 3 Binlerden 150-400 Arasina Düstü

Diyarbakir'da Günlük Asi Oranlari 3 Binlerden 150-400 Arasina Düstü

Diyarbakir korona virüs asi tablosunda turuncu kategoride yüzde 62.7 oraninda bulunurken, vatandaslara asi olmalari konusunda çagrida bulunan Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Mine Bahçivan, “23 ve 29 yaslarinda hastalarimizin yogun bakimda yattigini ve hiç asi yaptirmamis olduklarini gördüm” dedi.

Diyarbakir, korona virüs asi tablosunda turuncu kategoride yüzde 62,7 oraninda bulunup, Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde günlük asilama sayilari 3 binlerdeyken, bu sayi 150-400 arasina kadar düstü. Hastane sisteminde Dr. Bahçivan’in kontrolünde, 23 ve 29 yaslarinda hastalarinin yogun bakimda yattigini ve hiç asi yaptirmamis olanlar oldugunu söyledi.

Bashekim Yardimcisi Dr. Bahçivan, vatandaslara asi olmalari yönünde çagrida bulundu.

Korona virüs asi tablosunda oldugu gibi Diyarbakir’da da asi oranlarinin 2021 Subat ayi sonrasi çok düstügüne deginen Dr. Bahçivan, bir dönem hastalardan yogun bir sekilde basvuru oldugunu belirtti.

Günlük asi oranlarinin 2-3 binlere kadar çiktigini hatirlatan Bahçivan, “Ancak daha sonrasinda belli bir dönem basvuruda ciddi bir düsüs yasandi. Günlük 150 kadar düstük ne yazik ki. Vatandaslarimiz yeter ki asilansin diye arkadaslarimiz saat 24.00’e kadar buradalar. Ne yazik ki basvuru çok az. Son dönemde hatirlatma dozlarinin tekrar açilmasiyla birlikte daha önce asi yaptiran vatandaslarimizdan üçüncü doz için gelenler oluyor. Onlarin bile düsük oldugunu düsünüyoruz. Çünkü üçüncü doz asi için gelen vatandaslarimizla birlikte günlük asi olma oranlarimiz 400’lere kadar çikti. Bunun en az bin olmasini beklerdik. Çünkü belki tek doz yaptiran vardir ama tekrarlama dozunu yaptiran daha çok kisi olmasi gerekirdi” dedi.



“Insanlarin vefat etmesi bütün saglik çalisanlarini ciddi üzüyor“

Gencecik yasta korona virüsten insanlarin ölmesi yogun bakimda çalisan saglik çalisanlarini çok üzdügünü vurgulayan Dr. Bahçivan, “Yogun bakimda yatis sayilarimizda yas oranlarina da baktigimizda hiç asi olmayan vatandaslarimizin ya da çok belirli yasin üstünde olan ve ek hastaligi olan vatandaslarimizin yogun bakimda oldugunu görüyoruz. Bugün sistemde kontrol ettigimde 23 ve 29 yaslarinda hastalarimizin yogun bakimda yattigini ve hiç asi yaptirmamis olduklarini gördüm. Zaten ya yasli ya da hiç asi olmayan vatandaslarimiz genellikle yogun bakimda. Yogun bakima girecek düzeyde hasta oluyorlar. O yüzden yogun bakim çalisanlarimiz tüm hastane personelimiz bu tablolari görmekten ciddi üzüntü yasiyor. Bazen ne yazik ki asi olmadigi için hasta kayiplarimiz olabiliyor. Korona virüs nedeniyle vefatlarimiz olabiliyor. Bu bütün saglik çalisanlarini ciddi üzüyor. Yogun bakim personellerimizin moralini çok düsürüyor. Toplum olarak insanlarimizin kaybi bizleri çok üzüyor. Vatandaslarimizdan asi olma konusunda duyarli olmalarini, bu gerçegi görmelerini istiyoruz. Biz farkindayiz, lütfen onlar da farkinda olsunlar. Onlari uyarmak istiyoruz bu konuda ve asi alanlarimiza bekliyoruz” diye konustu.

Üçüncü doz asisini olmak için hastaneye gelen 52 yasindaki Çetin Karagöz ise asi olunca kimsenin ölmeyecegini ve korona virüsten de kurtulacaklarini belirterek, herkesi asi olmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile