Diyarbakir'da Halk Sagligi Haftasi Nedeniyle Saglik Yürüyüsü Düzenlendi

Diyarbakir'da Halk Sagligi Haftasi Nedeniyle Saglik Yürüyüsü Düzenlendi

Diyarbakir Il Saglik Müdürlügünce 3-9 Eylül “Halk Sagligi Haftasi” çerçevesinde saglik çalisanlari ve vatandaslarin katilimiyla yapilan "Saglikli Yasam Yürüyüsü" yapildi. Park 75’te kurulan Saglik Sokagi’ni ziyaret eden vatandaslara saglik taramasi yapildi.

Saglik Bakanligi tarafindan Halk Sagligi Haftasi çerçevesinde saglik çalisanlari ve vatandaslarin “Saglikli Yasam Yürüyüsü”, Kayapinar ilçesinde Park 75’te kurulan saglik sokagini ziyaret eden vatandaslara, obezite, diyabet, hipertansiyon, kanser taramalari, müptela ile mücadele, asilama ve anne sütünün önemi gibi çesitli konularda bilgilendirerek boy, kilo, bel çevresi, tansiyon, kan sekeri, karbon monoksit ölçümü, ilkyardim uygulamalari ve dis sagligi taramalari yapildi.

Bu etkinlik çerçevesinde Kayapinar Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan Park 75’te, Sur Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan da Hz. Süleyman Camii yerleskesinde kurulacak “Saglik Sokagi”nda vatandaslara bilgilendirici stantlar kuruldu.

Mobil KETEM mamografi araci hafta boyunca Çermik Devlet Hastanesi bahçesinde konumlanarak vatandaslara yerinde hizmet sunacak ve UMKE saglik çadiri hafta boyunca Park 75 Saglik Sokagi’nda konumlanacak. AFAD ile beraber dogal afetlerle ve saglik hizmetleri ile ilgili etkinlikler düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile