Diyarbakır’da İlk Kez Oryantiring Yarışması Yapıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, şehirde ilk defa oryantiring (yön bulma) yarışması düzenledi.

Genç Girişimci Sporcular Kulübü tarafından, üniversite öğrencilerinin oryantiring sporu ile tanışması amacıyla düzenlenen yarışmaya 30 öğrenci katıldı.

Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu önünde başlayan yarışmada öğrenciler zamana karşı ter döktüHer türlü iklim ve arazi şartlarında pusula ve harita yardımıyla en kısa yoldan, en kısa zamanda hedeflere ulaşılarak bitişe varılmasını sağlayan, yetenekleri geliştiren bir doğa sporu olan oryantiringeye öğrenciler büyük ilgi gösterdi.DÜ yerleşkesinde yapılan yarışmaya Türkiye şampiyonu Ahmet Kaçmaz, milli sporcu Meriç Arazoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2011-2012 Oryantiring Türkiye Şampiyonu Ahmet Kaçmaz, Türkiye’de yeni tanınan bu spora ilgiyi arttırmak için Diyarbakır’a geldiğini ifade ederek, Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi’nin bu spor için çok elverişli alanlara sahip olduğunu söyledi.

Toplamda 30 katılımcının olduğu yarışmada öğrenciler ellerindeki krokilerde bulunan 15 adet hedefi en hızlı bir şekilde bulmaya çalışarak dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Soğuk hava şartlarına rağmen öğrenciler hem heyecan yaşadı, hem de hedefleri bulmanın sevincini bitiş noktasına gelerek arkadaşları ile paylaştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile