Diyarbakır'da 'İslam Alemi ve Küresel Oyunlar' Konferansı

Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) ile Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından düzenlenen "İslam Alemi ve Küresel Oyunlar" konferansı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Konferansta konuşan Dr. Ahmed Havva, terör örgütü IŞİD'in islamiyetin güzel yüzünü kirlettiğini söyledi.


Suriye'de aşırı uçlar, İslam adına savaşan lakin İslamın gerçek yüzünü karalayan ve kirleten çalışmalar yaptığına vurgu yapan Havva, şunları kaydetti:
"Arap olmayanların adedi olan kafa kesme meselesi İslam'da yer almıyor. Bu aşırı uçlar bunu yaparak İslamın güzel yüzünü, çehresini kirletmişlerdir. Televizyonlarda gördüğümüz gibi bazı insanları ateşle yakarak öldürüyorlar. Dinimizde Peygamber Efendimizden şunu biliyoruz ki Allah'tan başka hiç kimse ateşle azap edemez, cezalandıramaz. Aşırı guruplar, tıpkı islamiyetin ilk dönemindeki gibi Müslümanlar arasında ayrılık çıkaranlara benziyor. Müslümanlar, arasında birlik oluşmasını engelliyorlar."
İslam ümmetinin en tehlikeli dönemini yaşadığını belirten Havva, İslam coğrafyasında bazı devlet yönetiminlerinin dikta rejimi ile yönetildiğini söyledi.

Esed rejiminin dikta rejimi olduğunu ifade eden Havva, Avrupa'nın da İslam ümmetini parçalamak için projeler yaptığını savundu.
Müslümanların duyarlı olmasını isteyen Havva, şöyle konuştu:
"İslam ümmeti en tehlikeli dönemini yaşıyor. Bunun temel sebebi batı ve Avrupa'nın siyonist rejimlerine karşı, İslam ümmetinin herhangi bir projesinin olmayışıdır. Ehli sünnet olarak birlik olmamız gerekiyor. Ehli sünnet, tek otoritenin önderliğindeki bir projeye muhtaçtır. Yahudi, Hristiyan ve diğer din mensuplarına baktığımızda her birisinin bağlı oldukları bir otoritenin olduğunu biliyoruz. Bunun için ehli sünneti tek bir çatı altında toparlayacak alimlerden müşteki bir otoritenin olması şarttır."
Yazar Nevzat Çiçek ise çözüm sürecine değinerek, sürecin olumlu bir adım olduğuna vurgu yaptı.
Çiçek, "Çözüm süreci iyi gidiyor, bir insanın bile hayatını kaybetmemesi sürecin olumlu olduğunu gösteriyor. Ancak Kürt sorunu sadece PKK sorunu olarak algılanmamalıdır. Çözüm sürecinde buna göre bir yol izlenmelidir" diye konuştu.

Konferansa aralarında Özgür-Der ile İhvan-Der'in temsilcilerinin bulunduğu sivil toplum kuruluşları ile davetliler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile