Diyarbakır'da Kariyer Günleri Etkinliği

Diyarbakır'da Kariyer ve Girişimcilik Günleri etkinliği düzenlendi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün organize ettiği Kariyer ve Girişimcilik Günleri, Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç yaptığı konuşmada, kurum olarak gençlerin eğitim alanından çalışma hayatına geçişiyle özel olarak ilgilendiklerini söyledi.

İŞKUR'un, işgücü piyasasının sadece bugünüyle değil, geleceğin mesleklerine, becerilerine ve sektörlerine ilişkin desteklerini artırdığını ifade eden Koç, kurumun iş gücüne katılımı kolaylaştıran faaliyetlere öncelik verdiğini, özellikle dezavantajlı gruplara dönük sosyal güçlendirme ve girişimcilik eğitimleri düzenlediğini anlattı.

Etkinliğe katılan Turkcell Global Bilgi Diyarbakır Lokasyon Müdürü Deniz Ateş ise çağrı merkezi sektöründe binlerce kişinin istihdam edildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Turkcell Global Bilgi olarak 19 yıldır bu sektörün en büyüğüyüz. 18 ayrı lokasyonda 12 bin çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Diyarbakır'da 2008 yılında 400 kişi ile başladığımız yolculuğumuzda bin 200 kişiye istihdam yaratmış durumdayız."

Dicle Üniversitesi (DÜ) Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan da üniversite bünyesinde oluşturdukları Kariyer Merkezi ile işveren ile öğrenciler arasında köprü oluşturduklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile