Diyarbakir'da Konteyner Kentte Kalan 540 Ögrenci Servislerle Okullarina Götürülüyor

Diyarbakir'da Konteyner Kentte Kalan 540 Ögrenci Servislerle Okullarina Götürülüyor

Yeni egitim-ögretim yilinin baslamasiyla Diyarbakir’da konteyner kentte kalan 600 ögrenciden 540’i servis ile tasindiklari okullarda, 60’i da konteyner kentte bulunan 3 anasinifinda dersbasi yapti.

6 Subat’taki Kahramanmaras depremlerinin ardindan afetzedeler için merkez Kayapinar ilçesinde 621 konteyner kuruldu. 2 bin 400 civarinda ailenin kaldigi konteyner kentte 600 ögrenci yeni egitim-ögretim yilina basladi.

540 ögrenci sabah servis ile okullarina götürülürken, 60 ögrenci ise konteyner kent içinde bulunan 3 anasinifinda egitim görüyor.

Gazi Yasargil Ilkokulu Müdürü ve konteyner kent koordinatörü Abdurrahman Ates, konteyner kentte 600 civarinda ögrencileri bulundugunu, bu ögrencilerden 60 kadarinin konteyner kent içinde bulunan 3 anasinifinda egitime devam etmekte oldugunu söyledi.

Ilkokul, ortaokul ve liseye giden ögrencileri servislerle kendi okul, ögretmen ve arkadaslariyla bulusturduklarini belirten Ates, “Ögrencilerimizin tüm kirtasiye ihtiyaçlarini karsilamaktayiz. Ayrica konteyner kentimizdeki kütüphane, etüt ve EBA merkezinde ögrencilerimize takviye yapmaktayiz” dedi.

Okullarin baslangiç saatine göre servisler ayarlanmakta oldugunu ifade eden Ates, "Sabah grubunda olanlar sabah saatlerinde, öglen ve tam gün olanlarda ayni sekilde servislerle aktarimlari gerçeklestiriliyor. Buradaki koordinatörlerimiz araciligiyla velilerin taleplerini alarak, ögrencilerin gittigi okullari tespit ederek hangi okullara devam ediyorlarsa ayni sekilde planlamamizi ona göre yapiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile