Diyarbakir'da 'Mahallemde Senlik Var' Etkinligi Düzenlendi

Diyarbakir'da 'Mahallemde Senlik Var' Etkinligi Düzenlendi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi’nin 17 ilçede gerçeklestirecegi "Mahallemde Senlik Var" etkinliginin ilki Kocaköy’de yapildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi bünyesindeki egitmenlerin olusturdugu ekiple ilçede düzenlenen senlikte çocuklar gönüllerince eglendi.

Statta yapilan programda, palyaço ve animasyon gösterileri ile futbol, basketbol, voleybol, okçuluk gibi sportif etkinlikler yer aldi. Aksam kurulan sahnede çocuklar için sinema gösterimi yapildi.

Kaymakam Yusuf Kaptanoglu, etkinlikte yaptigi konusmada, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesince düzenlenen etkinlikten ilçe merkezi ve kirsalda egitim gören 4 bin 300 ögrencinin faydalanmasini hedeflediklerini söyledi.

Kaptanoglu, tüm etkinliklerin ücretsiz olacagini belirterek, "4 bin 300 ögrencimiz 200’lü gruplar halinde etkinlik boyunca doyasiya eglenecek. Aksam etkinliginde ise çocuklarimiz sinema ile bulusacak" dedi.

Kaptanoglu, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Ömer Bugday ise senligin ilkini Kocaköy’de gerçeklestirdiklerini ifade ederek, bu ay ve gelecek ay senligin diger ilçelerde de düzenlenecegini ifade etti.

Bugday, "Hedefimiz 20-25 bin çocugu bu senlige dahil etmek. Amacimiz mevsimlik isçilik yapan çocuklarimizin da yazin ulasamadigi etkinliklere ulasmasini saglamak" dedi.

Senlige katilan ögrencilerden Yusuf Islam Pamuk, çok mutlu oldugunu aktararak, “Allah onlardan razi olsun, bizi ve kardeslerimizi eglendirdiler. Böyle programlar burada çok nadiren olur. Geldikleri için tesekkür ederiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile