Diyarbakir'da Millet Kütüphanesi'nin Temeli Atildi

Diyarbakir'da Millet Kütüphanesi'nin Temeli Atildi

Diyarbakir’in Kayapinar ilçesinde 2 bin 250 metre kare kapali alan üzerinde insa edilecek olan Millet Kütüphanesi’nin temeli atildi.

Kayapinar Belediyesi tarafindan insa edilecek Millet Kütüphanesi’nin 2023-2024 egitim ve ögretim yilina kadar hazir olacagini belirten Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Arif Karaman, okuma ve çok amaçli salon, 5 adet derslik, kütüphane çalisma alani, 360 kisilik konferans salonu, kafeteryasi ve 84 araçlik açik otoparki bulunan Millet Kütüphanesi’nin yapimina starti verdi.

Temel atma töreninde gazetecilere açiklamalarda bulunan Karaman, Kayapinar Belediyesi’nin gençler için yeni bir hizmete daha imza attiklarini dile getirdi.

“Gençlerimizle hangi noktada temas edersek, onlarla nerede bir araya gelirsek bizler bu sekilde içinde okuma salonlarinin rahat ders çalisabildikleri materyaller istiyorlar” diyen Karaman, “Daha önce bununla ilgili çok yapilmis yerimiz var. Geçtigimiz hafta sonu Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi toplu açilis töreninin içerisinde bulunan egitim akademimiz de yalnizca bunlardan birkaç tanesidir” dedi.

Temeli atilan kütüphanenin yaklasik 2 bin 250 metre kare alana sahip oldugunu belirten Karaman, “Bugün temelini attigimiz bu noktada yaklasik 2 bin 250 metre kare kapali alan insa edilecek. Bunun içerisinde kütüphaneler, okuma salonlari, çalisma salonlari, 360 kisiye hitap edecek konferans salonu ve merkezin bitiminde yaklasik 100 araçlik bir otopark insa edecegiz. Tabi bunlarin yaninda açik-kapali kafeteryamiz da olacak. Hem kisin hem de yazin gençlerimizin rahat edebilecegi bir ortam sunacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile