Diyarbakir'da Ögrenciler Içeride Aileler Disarida Ter Döktü

Diyarbakir'da Ögrenciler Içeride Aileler Disarida Ter Döktü

Diyarbakir’da Milli Egitim Bakanligi tarafindan 8’inci sinif ögrencilerine yönelik gerçeklestirilen Liselere Geçis Sinavi (LGS) sabah 09.30’da basladi. Ögrenciler sinavda, aileler disari da ter döktü.

LGS kapsaminda merkezi geçis sinavi deprem bölgesinde 11 il dahil olmak üzere 81 ilde binlerce ögrenci sabah erken saatlerde sinava girecekleri okulun yolunu tuttu. Merkez Yenisehir ilçesinde bulunan Sehit Bahtiyar Er Imam Hatip Ortaokulu’nda sinav heyecani vardi. Ögrenciler, sinav giris belgeleri ve kimlik kartlari ile birlikte yanlarinda 2 adet kalem ve silgi ile birlikte sinava girecek olduklari okula geldi. Çocuklarini sinava birakmaya gelen veliler, sinava girecek çocuklarina Yasin-i Serif okudu, dualar ederek içeri gönderdi.

Çocugu sinava giren Orhan Sanay, çocuklarin 8 yildir çektikleri bir emek oldugunu ve emeklerinin sonucunu bugün alacaklarini söyledi.

Çocuklara basarilar dileyen Sanay, "Çocuklarimiza basarilar diliyorum. Allah, hepsinin yardimcisi olsun. Zorlu bir süreç ama insallah iyi geçer diye umut ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile