Diyarbakir'da Otizmli Bireyler Sporla Egitim Görüyor

Diyarbakir'da Otizmli Bireyler Sporla Egitim Görüyor

Diyarbakir’da otizmli bireyler için saglikli çalisma olanagi saglayan OEM ABA Otizm Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi, geçtigimiz aylarda bir yenilige daha imza atmisti. Bölgede otizmli bireylerin spor destegiyle psikomotor becerilerinin gelistirilmesi, vücut farkindaliginin arttirilmasi ve bilissel gelisiminin desteklenmesi amaciyla ABA Otizm Spor araci oluyor.

Diyarbakir’da otizmli torunu için saglikli çalisma alani olmadigini gören Hacibaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz Elaldi, yaklasik 4 yil önce milyonluk yatirim yaparak otizmli çocuklar için egitim merkezi açti. Egitim merkezinde Otizm Spor odasini klinikte geçtigimiz aylarda hayata geçiren ve bir ilke daha imza atan Elaldi, sporla beraber disiplin, düzen ve hedefleri olan programli bir hayatin otizmli bireylere eglenceli ve iyi gelecek tanidiklarini dile getirdi.

Otizmli bireylerin mutlu olmalari için ellerinden gelen her seyi yapmaya hazir oldugunu dile getiren Elaldi, “Spor otizmin otizmli çocuklarimiza verdigi faydalari bize anlatilinca bu egitimle ilgili hocalarimiz ile birlikte egitim merkezimizin bir odasini dekore edip, spor otizm odasi yaptik. Odamizi kullandigimizdan beridir çocuklarimiza güzel bir dönüsümü oldugu için de çok mutluyuz. Bu çocuklarimiz için ne yapsak azdir. Onunun için bu çocuklarimizin mutlu olmasi elimizden ne gelirse yapmaya haziriz. Spor otizm bugün bölgemizde bizim egitim merkezinden baska bir yerde yok. Biz otizmin içine girerek ABA Otizm olarak kurumumuzu gelistiriyoruz” dedi.

ABA Otizm Egitim Merkezi’nde egitim gören Osman Elaldi’ya Spor Otizmin çok faydasi oldugunu ifade eden bakici Melek Akin, sunlari kaydetti:

“ABA Otizm açildigindan bu yana Osman buraya devam etmektedir. Kendisi kaliteli bir egitim görmektedir. Spor otizmin Osman’in üzerinde çok büyük etkisi oldu. Otizmli ögrencilerin ne yazik ki hareket kapasiteleri biraz daha fazla. Bu yüzden dengelerini bazen kullanamayabiliyorlar. Otizmli ögrencilerin enerjilerini atabilmeleri için bir alana ihtiyaçlari vardi. ABA Otizm bizim yardimimiza kostu diyebilirim. ABA Otizmle birlikte ögrencimiz hem kaliteli bir egitim almaya basladi ve ayni zamanda bu enerjisini tüketerek daha kaliteli yasam sürmeye basladilar.”

Her hafta düzenli bir sekilde Istanbul’dan Diyarbakir’a gelen uzmanlar tarafindan egitim merkezinde denetim yapildigini söyleyen ABA Otizm Egitim Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çaçan, “ABA Otizm Egitim Merkezi, bilimsel olarak kanitlanmis uygulamali davranis analizini merkezimizde uygulamaktayiz. Bu alanda Prof. Dr. Binyamin Birkan’dan danismanlik almaktayiz. Istanbul’dan her hafta cumartesi günleri hocalarimiz Diyarbakir’a gelip, çocuklarimizin programlarini denetleyerek ögretmenlerimize geri bildirim vermektedir. Bu açidan merkezimiz yaklasik 4 yildir faaliyet sürdürmektedir” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile