Diyarbakır'da Resim, Şiir Ve Mektup Yarışması

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT tarafından ödüllü resim, şiir ve mektup yarışmasına düzenlenecek. Yarışmaya tüm ilköğretim öğrencileri davet edildi.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Ramazan Erpin, merkeze bağlı tüm ilköğretim okulları öğrencilerinin yarışmaya katılabileceğini söyledi. Erpin, "Şartnameler ve broşürler tüm ilköğretim okullarına gönderilmiştir. Eserlerin en geç 17 Mayıs 2010 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekmektedir" dedi.
Erpin, yarışma konuları ve amaçlarını şöyle açıkladı:
"Çocuk gözü ile esnaf ve zanaatkar. Amaç öğrenciler arasında sevgi kardeşlik öğretim paylaşım kültüründen gelen esnafı anlatarak bu değerlerin öğrenilip toplum içerisinde yaşanmasın sağlamak. Öğrenciler arasında alışveriş ve ticaret kültürünün gelişmesini sağlamak, sosyal barışın en belirgin unsuru olan esnaf ve sanatkarı anlayarak toplumsal barışa hizmet etmektir."
Yarışmada, üç birinciye 1'er adet dizüstü bilgisayar, üç ikinciye 1'er dijital fotoğraf makinesi, üç üçüncüye 1'er adet kol saati, mansiyon ödülü kalem seti olarak belirlendi. Ayrıca, yarışmada birinci olan öğrencilerin danışman öğretmenlerine 1'er adet cep telefonu hediye edilecek.
Dereceye girenlere 3 Haziran günü düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceğini belirten Erpin, ödül törenine katılan ilk 300 öğrenciye eğitim seti verileceğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile