Diyarbakir'da Sanatçi Ebru Yasar'in Esi Tarafindan Yaptirilan Okulun Açilisi Yapildi

Vali Münir Karaloglu: 'Bu ortaokulumuz yakin çevredeki çocuklara 4 kilometre yürümeden yakin bir lokasyonda okula gitme sansi verdi'.

Diyarbakirli hayirsever is insani Yasar Gülseven'in, esi sanatçi Ebru Yasar Gülseven adina yaptirdigi okulun açilisi için tören düzenlendi.

Vali Münir Karaloglu, Bismil ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaptirilan 12 derslikli Ebru Yasar Gülseven Ortaokulunun açilisinda yaptigi konusmada, Diyarbakir'da genç nüfusun yogun oldugunu söyledi.

Genç nüfusu avantaja dönüstürmenin en önemli yolunun çocuklari ve gençleri iyi bir egitimden geçirmek oldugunu belirten Karaloglu, ilde egitim seferberligi baslattiklarini aktardi.

Diyarbakir Valisi Karaloglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Su anda Diyarbakir'da mevcut 1716 okulumuz ve 15 bin 875 dersligimiz var. Bu okullarimizda 26 bin 343 ögretmen, 454 bin ögrencimiz var. Neredeyse birçok vilayetin nüfusundan çok bizim ögrencimiz var. Egitim camiamizin fiziki altyapisini iyilestirmek üzere 2021 ve 2022'de yaklasik bir milyar liralik yeni yatirim planladik ve basladik. 98 okul, 1627 derslik yapiyoruz. Bunlarin büyük çogunlugu Milli Egitim Bakanligimizin genel bütçesinden valilik araciligiyla yaptigimiz okullardir. Bir kismi 'yik yap' dedigimiz, depreme dayaniksiz olan okullari yikip yenilerini TOKI eliyle yapiyoruz. Bir kismi da bugün açilisini yaptigimiz okulda oldugu gibi hayirsever vatandaslarimizin katkilariyla yapilan ve Milli Egitime bagislanan okullarimizdan olusuyor."

Devletin genel bütçeden en büyük payi egitime ayirdigini dile getiren Karaloglu, egitim konusunda vatandasin da devletin yaninda yer almasini ve egitime destek olmalarini istediklerini kaydetti.

Çocuklar ve gençler iyi egitildiginde ülkenin geleceginin bugünden iyi olacagini vurgulayan Karaloglu, sunlari paylasti:

"Bu mahallenin çocuklari okul okumak için sirtlarindaki agir çantalarla 4 kilometre ötede olan Mehmetçik Ortaokuluna gidiyorlardi. Orada okul yetmedigi için çocuklar ikili egitim yapiyorlardi sabahçi ve öglenci olarak. Bu ortaokulumuz hem Mehmetçik Ortaokulunun ikili egitimine son vermis oldu hem de bu mahallede yakin çevredeki çocuklara 4 kilometre yürümeden yakin bir lokasyonda okula gitme sansi verdi. Okulumuz hayirli ugurlu olsun."

Sanatça Ebru Yasar Gülseven ise yillardir hayal ettikleri okula kavustuklarini dile getirdi.

Is insani Yasar Gülseven de "Gururluyum, çünkü ismimi tasiyan bir okul yaptirdik. Çok umutluyum, yüzlerce ögrenci burada gözleri piril piril bir sekilde gelecege adim atacaklar, egitim alacaklar. O yüzden mutlulugum tarifsiz. Büyük bir gururla, mutlulukla okulumuzu gerçek sahiplerine, yani ögrencilerimize ve Bismillilere teslim ediyoruz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan okulun açilisi gerçeklestirildi ve okuldaki siniflar gezildi.

Sanatçi Ebru Yasar, okuldaki müzik sinifini ziyaret ederek, gençlerle birlikte sarki söyledi.

Açilis törenine, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Ebubekir Bal, Bismil Kaymakami Hamza Türkmen, Il Milli Egitim Müdürü Yüksel Arslan, AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile