Diyarbakir'da Seçim Nedeniyle Ertelenen 'Paskalya Bayrami' Kutlandi

Diyarbakir'da Seçim Nedeniyle Ertelenen 'Paskalya Bayrami' Kutlandi

Ermeni cemaatinin Ortadogu’daki en büyük kilisesi olan Diyarbakir Surp Gragos Ermeni Kilisesi’nde, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimi nedeniyle ertelenen Paskalya bayrami ayini gerçeklestirildi.

31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri nedenliyle Diyarbakir’daki Paskalya bayrami ertelenmisti. Bugüne ertelenen ayin, merkez Sur ilçesindeki Surp Gragos Ermeni Kilisesi’nde düzenlendi.

Diyarbakir Surp Giragos Kilisesi Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi ve Baskan Yardimcisi Ohannes Gafur Ohanyan, bugün Ermeni dünyasinin paskalya bayrami oldugunu, normalde bayramin bu sene 31 Mart’ta oldugunu söyledi.



Seçimden dolayi Diyarbakir bayramini bugüne ertelediklerini belirten Ohanyan, “Onun için bugün kutluyoruz. Iyi, çok güzel geçiyor. Bizim bayram Diyarbakir’da her zaman ilgiyle izlenir. Bütün halklar bizimle beraber oluyor. Müslüman olan, Hristiyan olan, diger Hristiyan alemi herkes gelir. Kalabalik bir katilimla, coskuyla kutluyoruz. Nerses Baskanligindan Istanbul’dan Patrikhanenin görevlendirdigi din adamlari geldi. Dolayisiyla ayini onlar yönetmis oluyorlar. Bizim burada din adami olmadigi için her zaman Istanbul’dan gelip böyle günlerimizi yapariz” dedi.

Ayini izleyen Nihayet Karaaslan, arkadaslariyla birlikte bugün Ermenilerin paskalya bayramina eslik etmek istediklerini ifade ederek, “Bizde merak ediyorduk, daha öncede gelmistik, ama tören ve ayine ilk defa geliyoruz” seklinde konustu.

Rahime Karakas ise, buraya paskalya yortusu için geldigini dile getirerek, “Babam da Ermeni’ydi. Eglenceli, barisin güzelligin paylasimin oldugu bir bayramdir paskalya” ifadelerini kullandi.

Ayinin ardindan konuklara çörek ve boyali yumurta dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile