Diyarbakır'da şehit ailelerine sinema keyfi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Diyarbakır İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ka

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Diyarbakır İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında şehit ailelerine yönelik sinema etkinliği düzenledi. Şehit ailelerine moral amaçlı düzenlenen etkinliğe 66 şehit ve gazi ailesi katıldı.

Diyarbakır Babil AVM'deki sinema salonlarında çocuklar için izletilen animasyon filmini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, şehit, gazi ve yakınlarıyla birlikte izledi. Şube başkanı Can, şehit aileleriyle birlikte olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının acılarını paylaşmak ve güvenlerini tazelemenin sevincini bir kez daha yaşadıklarını anlatan Can, geleceğin teminatı olan çocuklara sosyal etkinlikler konusunda yardımcı olmayı bir görev bildiklerini kaydetti. Can, "Dernek üyelerimize yönelik sürekli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de onlara yönelik sinema etkinliği yaptık. Çocuklar ve aileler bu şekilde hem stres atıyor ham kaynaşma imkanı buluyor." diye konuştu.

Sinema etkinliğini Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nün sürdürdüğü Şehit Ailelerine Ziyaretler Projesi kapsamında yaptıklarını belirten Can şunları söyledi: "Sinema etkinliğine 66 kişi katıldı. Bu etkinliği okullar başlamadan önce yapmayı hedeflemiştik ama bugüne kısmet oldu. Etkinliğe çocukların ilgisi büyük oldu. Aileler kendilerine bu imkanı tanıyan herkese teşekkür etti."

Bu arada Diyarbakır şehir merkezinde 147 terör şehidi ailesi, 34 terör gazisi, 189 Kıbrıs gazisi ve 59 Kore gazisi yaşıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile