Diyarbakir'da Sinema Bulusmalari Basliyor

Diyarbakir'da Sinema Bulusmalari Basliyor

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve paydaslariyla hizmete açtigi Diyarbakir Girisimci Destek Merkezi farkli alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Girisimci Destek Merkezi 8 Haziran Çarsamba günü “Diyarbakir Sinema Bulusmalarina” ev sahipligi yapacak. Bünyesinde yeni girisimciler için paket destek ve mentorluk programlari devam eden merkez, kentte özellikle gençlerin ilgi duydugu nitelikli is alanlarina yönelik çalismalar da yaptigi bildirildi.

Kültür endüstrileri yani sira merkez bünyesinde animasyon, oyun, sinema, müzik gibi farkli sektörlerde gençlerin girisimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Merkez bünyesinde düzenlenecek girisimcilik kampinda gençlerin düsündüklerini, yapmak istediklerini is fikrine dönüstürmeleri ve gelistirmeleri destekleniyor. Hizlandirici programini tamamlayan en iyi 3 fikir ise özel olarak ödüllendiriliyor. Merkez bünyesinde “Üretim Girisimcilik Kampi” basvurulari devam ettigi belirtildi.

Merkez hakkinda bilgi veren Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ercan Tayinlamak, sinema alaninda kentte önemli bir potansiyel oldugunu söyledi.

Kentte gençlerin sinema alaninda ilgilerinin yüksek oldugunu söyleyen Tayinlamak, “Profesyonel ve amatör olarak bu alanda çalisan yerelde pek çok inisiyatif, girisim ve sanatçi var. Kentin kültürel miras degerleri, hikayeleri, masallari, ritüelleri, yasanmisliklari bu sektör için oldukça güçlü ilham kaynaklari. Bu kadar büyük bir tarihsel birikim ve kültürel mirasa sahip bir kent sinema gibi üretici sektörlerde de gelisme potansiyeline sahip. Yereldeki girisimler ve çalismalar da bunu gösteriyor” dedi.

Tayinlamak, “Girisimci Destek Merkezi’nin sinema gibi üretici sektörlerdeki girisimleri de desteklemesi gerektigini düsünüyoruz. Bunun için merkezin bu alandaki girisimlere altyapi, egitim, atölye destekleri sunabilecegini düsünüyoruz. Merkezin bu alandaki çalismalarini güçlendirme ve bu alandaki girisimleri desteklemek adina 08 Haziran 2022 Çarsamba günü yapimci, yönetmen, oyuncu, senarist, sektördeki farkli aktörler ile “Diyarbakir Sinema Bulusmalari” çerçevesinde bir araya geliyoruz. Alaninda uzman kisilerin katildigi söylesiler ve sonrasinda düzenleyecegimiz çalistay ile merkezin bu alandaki çalismalarina start vermek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Tayinlamak, düzenlenecek olan söylesilerle ilgili herkesi davet ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile