Kültür ve Turizm Bakanligi Vakiflar Genel Müdürlügü’nce düzenlenen etkinlik, bölgedeki vatandaslar ve çocuklar için unutulmaz anlara sahne oldu. Diyarbakir’da gerçeklestirilen sünnet söleninde, 30 çocuga kiyafetler giydirildi, bisikletler alindi.
Lunaparkta doyasiya eglenen çocuklar ve aileleri; tarihi Ongözlü Köprü üzerinde gökyüzüne uçan balonlar biraktiktan sonra davul ve zurnalar esliginde halaylar çekti. Diyarbakir sokaklarinda TOGG’lar ve otobüslerle beraber birçok aracin eslik ettigi uzun konvoya yunuslar da katilarak, çocuklarin güvenligi ve eglencesine katki sagladi.
Sölenin final etkinliginde çocuklar folklor ve bando gösterileri esliginde palyaçolar, sisme oyun alanlari, balonlar, yüz boyama gibi eglencelerle doyasiya eglendi. Yine gelenekler yasatilarak çocuklara altin takildi.
Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürü Hakan Demir, “Sultan II. Bayezid Vakfi’nin 528 yillik hayir sartini bugün sürdürebilmenin gururunu yasiyoruz. Bu tür etkinlikler, toplumun birlik ve beraberlik içinde gelecege umutla bakmasini sagliyor. Bugün burada, çocuklarimizi gelecege hazirlarken, onlarin milli ve manevi degerlerimize bagli bireyler olarak yetismesine katkida bulunuyoruz. Umuyoruz ki gençlerimiz, vatanina ve milletine yararli, basarili bireyler olarak gelecekteki yerlerini alacaklar. Vakiflar Genel Müdürlügü olarak, bizler elimizden geldigince onlara kol kanat germeye ve yardimci olmaya devam edecegiz” dedi.
Etkinlige, Vali Yardimcisi Ilyas Öztürk, Sur Kaymakami Asim Solak, AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakas, AK Parti Il Baskani Mehmet Rasit Ocak, kurum müdürleri, çocuklar ve aileleri katildi.
Diyarbakir'da Sultan II. Bayezid Vakfi'nin Hayir Sarti Kapsaminda 30 Çocuga Sünnet Söleni Düzenlendi
Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürlügü, Osmanli padisahi Sultan II. Bayezid tarafindan 528 yil önce kurulan ve asirlardir toplumsal dayanisma ile yardimlasma gelenegini sürdüren Sultan II. Bayezid Vakfi’nin hayir sarti kapsaminda toplam 30 çocuk için sünnet söleni düzenledi.



















