Diyarbakir'da Toplu Tasimada NFC-QR Kod Uygulamasi Basladi

Diyarbakir'da Toplu Tasimada NFC-QR Kod Uygulamasi Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin sehir içi toplu tasimadan daha rahat faydalanabilmesi için dijitallestirme çalismalari yürütüyor.

Gelisen ve büyüyen Diyarbakir’da vatandaslara dijital ortamlarda hizmet kolayligi saglayan Ulasim Daire Baskanligi, sehir içi toplu tasima araçlarinda NFC-QR kod uygulamasini baslatti.

Mobil uygulamada “Hat hareket saatleri, durak bilgileri, duraktan geçen hatlar, duraga yaklasan araçlarin ortalama varis süreleri, sanal kart (QR kod ile ödeme), temassiz ödeme (nfc), kart kullanim bilgileri, online yükleme” özellikleri aktif olarak kullanilmaya baslandi. Sehir merkezindeki duraklar mobil uygulama sisteminde durak kodu verilerek isimlendirildi.

Görme engelli bireyler ile kentte duraklari bilmeyen vatandaslarin da bu uygulamayi kullanabilmeleri için yazilim gelistirilip “Sesli Anons Sistemi” hizmete sunuldu. Uygulamayla gelinen durak ve bir sonraki durak bilgilerinin sesli anons ile duyurulmasi saglaniyor. Altyapisi uygun olan 120 aracin içindeki monitörlerde durak bilgileri sorunsuz bir sekilde yayinlaniyor. Ulasim filosundaki diger araçlarda ise dijital dönüsüm çalismalari devam ediyor.

Otobüslerde teknolojinin gerisinde kalan sürücü kontrol panelleri güncel teknolojileri destekleyen ürünler ile degistirildi. Yeni sistemde sürücülerin kart sahibinin fotografini görerek usulsüz kullanimi bildirmesi, sistem üzerinden yolculari sesli anons ile yönlendirmesi, trafik kontrol merkezine mesaj göndermesi, ara tarifeye sahip hatlarda birden fazla tarife seçiminin yapilabilmesi ve kart raporlarini detayli olarak alabilmesi saglandi.

Yapilan dijital dönüsüm neticesinde, Büyüksehir Belediyesi’nin Elektronik Ücret Toplama Sistemi altyapisi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin üzerinde çalistigi “Türkiye Kart” uygulamasina hazir hale getirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile