Diyarbakir'da Ulusal Psikolojik Danismanlar Günü Kutlandi

Diyarbakir'da Ulusal Psikolojik Danismanlar Günü Kutlandi

Türk Psikolojik Danisma ve Rehberlik Dernegi Diyarbakir Subesi, 100’ü askin psikolojik danismanla 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danismanlar Günü’nü kutladi.

Yenisehir ilçesi Sümer Park içerisinde bulunan Güneydogu Gazeteciler Cemiyeti Bahçesi’nde düzenlenen kutlamada 100’ü askin psikolojik danisman yer aldi.

Dernek Baskani Hayriye Müjde Erçetin, meslektaslarina yönelik düzenlemis oldugu gecede birlik ve beraberligin alanlari için önemli oldugunu, kentte psikolojik danisma ve rehberlik hizmetlerinin gelisimi, meslektaslarinin becerilerinin gelistirmesi ve kamuda çalisan meslektaslarinin özlük haklarinin giderilmesi noktasinda yanlarinda oldugunu söyledi.

Erçetin, "Ülkemizde PDR hizmetlerinin 70 yili askin bir geçmisi bulunmaktadir. 1950’li yillarda kavram olarak Türk egitim sistemine giren PDR hizmetleri, günümüzde egitim, adalet, saglik, endüstri ve birçok alanda çalisma alani olup bu alan günümüzde giderek artmaktadir. Bu alanda çalisan arkadaslarimizin tüm haklarini savunmak ve meslegin ülkemizde gelisimi için faaliyetlerimizi sürdürecegiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile