Diyarbakir'da Vatandaslar Kurbanliklarini Profesyonel Kasaplara Emanet Etti

Diyarbakir'da Vatandaslar Kurbanliklarini Profesyonel Kasaplara Emanet Etti

Türkiye’nin dört bir yaninda acemi kasap yaralanmalari yasanirken, Diyarbakir’da vatandaslar kurbanliklari profesyonel kasaplara emanet etti.

Türkiye’nin dört bir yaninda acemi kasaplarin kurbanliklarini kendilerinin kesmeye çalismasi kazalari da beraberinde getirdi. Diyarbakir’da ise vatandaslar, belediyelerin belirledikleri yerlerde kesim isini ehline birakti. Kimi vatandaslar kurbanligini baska yerden aldi, kimisi de kurbanligi belediyenin belirledigi yerlerden Yenisehir ilçesindeki Üç Kuyular TOKI sabit semt pazari karsisindan alarak yani basindaki kesim yerine götürüp isi profesyonel kasaplara birakti.

“Herkes kafasina göre kesmiyor, is kazalarinin önüne de geçiliyor”

Kurbanligini kestirmeye getiren vatandaslardan Mustafa Daysal, tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni kutladigini söyledi.

Kurbanlarini kesim yerine getirdiklerini aktaran Daysal, “Islami sartlara uygun bir sekilde kesiliyor. Kasaplar, Diyanet’ten gelen kesimciler var. Onlar tarafindan kesiliyor. Herkes kafasina göre kesmiyor. Is kazalarinin önüne de geçiliyor. Herkes kurban kesemez. Kaçar, bir sey olur. Elini keser, bir seyler olur. Kurbanlarimizi kestikten sonra eve götürüp belirledigimiz ihtiyaç sahibi ailelere esit bir sekilde pay edip dagitiyoruz” dedi.

Kasap Halit Elbey, vatandaslarin kurbanliklarini kendilerine getirdigini ve Islami usullere göre kesim yaptiklarini söyledi.

Elbey, “Bizde gerekli Islami usullere göre kesiyoruz. Acemi kasaplar yapmasinlar. Günahtir öyle bir seye girismesinler” diye konustu.

Kurban saticisi Mehmet Nergiz ise, 8 keçi ve 30 adet koçu satis için getirdigini ifade etti.

Nergiz, “En düsügü 2 bin lira, en yüksegi de degisiyor; 3 bine kadar var. Buradan alinan kurbanliklari yan tarafa kesime götürüyorlar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile