Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nin Halk Toplantısı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bir yıllık çalışma, proje ve hizmetleri halk toplantısında halkın bilgisine sundu.

  Sanayi Mahallesi ' nde yapılan halk toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Parti Meclisi ( PM ) üyesi Mehdi Perinçek , BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk , BDP Yenişehir İlçe yöneticileri , Kandil ve Mahmur ' dan gelen grubun temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı . Mahalle toplantısında bir konuşma yapan BDP PM üyesi Mehdi Perinçek , siyasal sürecin geldiği noktayı kısaca açıkladıktan sonra birlik beraberliğe değinerek , hükümetin referanduma sunduğu
anayasa değişikliğine destek vermeyeceklerini söyledi . Perinçek , " Önümüze bir sandık gelecek yakında . Partimizin almış oluğu bir karar var . Bu karar gereği sandığa gitmeyerek anayasa değişikliğine destek vermeyeceğiz " dedi .
Daha sonra söz alan BDP İl Başkanı Nijad Yaruk , Kürtçe ' nin geliştirilmesi gerektiğini belirterek , AK Parti ' yi eleştirdi . Yaruk , Yenişehir Belediyesi ' nin hizmet kalitesini halk toplantıları ile test etmesinin Türkiye ' de bir ilk olduğunu kaydederek , bu anlayışın tüm Türkiye ' ye egemen olmasını diledi .
Halk toplantısında belediyenin çalışmaları , vizyonu ve hedefleri konusunda konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , belediye hizmetlerini ayrıntılı olarak halkın bilgisine sunarak , yapılan tüm çalışmaların arkasında olduklarını dile getirdi . Kurbanoğlu , " Bu toplantının ismini koymak gerekiyorsa hesap verme toplantısı en iyi isim olur . Yürüttüğümüz çalışmalarda hesap verilebilirlik çok önemlidir . Çünkü biz HEP , DEP , ÖZDEP , HADEP , DEHAP , DTP ve BDP ' nin siyasi geleneğinden geliyoruz .
Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda şeffaflığı çok önemsemekteyiz . Belediyemizin aylık gelir- gider durumunu herkese duyuruyoruz . Gelirimizi giderimizi öğrenmek isteyen her vatandaş kalem kalem öğrenme imkanına sahiptir . Aylık olarak gelir-giderimiz belediyemizin panosunda her ay düzenli olarak asılmaktadır " dedi .
Kurbanoğlu , " Kadın birimimiz EPİ-DEM aracılığıyla kadınlara psikolojik destek sunmaktayız . Onlara Kürtçe , Türkçe ve İngilizce kurslar vermekteyiz . Aynı zamanda Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi ile yaptığımız sözleşmede kadınlara pozitif ayrımcılık maddesi ekledik " ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile