Diyarbakir'daki Deprem Konutlarinda Örnek Daire Tamamlandi

Diyarbakir'daki Deprem Konutlarinda Örnek Daire Tamamlandi

Diyarbakir’da aylar önce temeli atilan 6 bin 40 adet TOKI konutunun örnek dairesi tamamlandi. Kentte, Yerinde Dönüsüm projesine 2 bin 652 vatandas basvuruda bulundu.

6 Subat Pazarcik ve Elbistan merkezli yikici depremlerin ardindan Diyarbakir’da evleri agir hasar gören ve yikilan vatandaslara Baglar ilçesi bagli Oglakli Mahallesi’nde 6 bin 40 konutun yapimi hizla devam ediyor. Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, tamamlanan örnek daireyi gezerek gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Evleri agir hasar alan ve yikilan vatandaslarin daha rahat bir yasam sürdürmeleri için yapimi devam eden 6 bin 40 konutun 1 yil içerisinde hizli bir sekilde bitirip teslim edeceklerini belirten Vali Su, 6 Subat depremini birçok ilin atlattigini, bunlardan birinin de Diyarbakir oldugunu hatirlatti.

6 Subat’tan hemen sonra vatandaslarin yikilan konutlarinin yerine konut ihtiyaçlarinin giderilmesi adina Karacadag bölgesi Oglakli Mahallesi’nde konut yapim islerine basladiklarini ifade eden Vali Su, "6 Subat’ta deprem oldu, biz Mart ayinin içerisinde ilk temelleri attik. Su anda bu bölgede 6 bin 40 konutun yapimi hizla devam ediyor. O zaman da ifade etmistik 1 yil içerisinde insallah bu konutlari bitirip vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz" dedi.

Bugün biten örnek daireyi gezdiklerini aktaran Vali Su, "Buradaki konutlarimiz 3+1 brüt 105 metrekare. Çok güzel olmus, ben de çok begendim. Insallah evi yikilan vatandaslarimiz zemini saglam, havadar bir yerde konutlarina tasinacaklar. Burada tek konutlar degil, sosyal donati alanlari da okulu, camisi, alisveris merkezleri, çarsisi da insallah olmus olacak" diye konustu.

Vali Su, sözlerini söyle tamamladi.

"Kirsal alanlarda da evi yikilan vatandaslarimiza da 609 konutun ve 180 ahirin ihalesi gerçeklestirildi, devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani’miz da açiklamisti. Yerinde Dönüsüm projesi çerçevesinde ilimizde 2 bin 652 vatandasimiz müracaat etmislerdir. Onlarla da ilgili çalismalarimiz devam etmektedir. Çok kisa bir süre içerisinde konutlarimizi bitirip teslim edecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile