İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, organik tarımın yaygınlaştırılması için Lice Organik Tarım Projesi'nin ikinci ayağını hayata geçiriyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, geçen yıl başlatılan ve organik tarım değer zincirinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini amaçlayan Lice Organik Tarım Projesi'nin çalışmaları kapsamında 519 bin liraya mal olacak projenin hibe desteği için Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral protokol imzalandı.
Protokole göre, 519 bin liraya mal olacak projenin 338 bin lirası Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı, geriye kalan 181 bin lira ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
2017'de yürütülecek Lice Organik Tarım Projesi'nin ikincisinde, geçen yıl yürütülen proje kapsamında kurulan kooperatif ve organik tarım pazarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çiftçilerin üreteceği ürünler tanıtılarak markalaşması için çalışmalar yürütülecek.
Proje kapsamında geçen yıl kurulan Daralan, Duru, Çeper, Ergin ve Kıralan Tarım Kalkınma Kooperatifi geliştirilecek. Üretilmek istenen tarımsal ve hayvansal organik ürünler, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere verilecek.
Lice'ye bağlı 12 mahallede yaygınlaştırılması amaçlanan proje, çiftçilere eğitim verilerek başlatılacak. Proje kapsamında çiftçiler, bölge illeri ve Türkiye'nin farklı bölgelerindeki çiftçiler ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak.
Geçen yıl kurulan Organik Tarım Pazarı'nın ise kooperatif bünyesi altında kurumsallaşacağı ve yönetim şeması oluşturulacağı bildirildi.
Diyarbakır'daki Organik Tarım Projesi
İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, organik tarımın yaygınlaştırılması için Lice Organik Tarım Projesi'nin ikinci ayağını hayata geçiriyor.