Diyarbakır'daki STK'lar, Anayasa Mahkemesi'ne Kantarcıoğlu için reddi hakim talebinde bulundu

Diyarbakır'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği paketi ile ilgili davada

üye Fulya Kantarcıoğlu ile ilgil

  Diyarbakır ' da çok sayıda sivil toplum kuruluşu , Anayasa Mahkemesi ' nin anayasa değişikliği paketi ile ilgili davada

üye Fulya Kantarcıoğlu ile ilgili redd-i hakim talebinde bulundu . Davaya millet iradesi adına müdahil olmak istediklerini belirten STK ' lar , yüksek mahkemenin ' Türkiye ' nin aydınlık geleceği ' için anayasa değişikliğine sadece şekil yönünden bakarak karar vermesini istedi .

Diyarbakır ' da Memur-Sen ve Gönül Köprüsü Derneği bünyesinde bulunan çok sayıda sivil toplum kuruluş Suriçi ilçesindeki PTT işletmesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra altına imzalarını attıkları dilekçeleri taahhütlü olarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ' na gönderdi . STK ' lara yoldan geçen vatandaşlar da destek verdi . Sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ahmet Ay , milletin yetkisini alan yasama organının Anayasa değişikliğini yaptığını ve sözü halka bıraktığını hatırlattı . Buna rağmen yine millet adına hareket ettiğini iddia eden CHP ' nin değişikliğin iptali için yüksek mahkemeye dava açtığını anımsattı . Ay , " CHP daha önce birçok kez yaptığı gibi yine Anayasa ' ya dava açmıştır . Şüphesiz Türkiye ' nin demokratik , insan haklarına saygılı bir anayasaya ihtiyacı var . Özellikle Anayasa ve HSYK ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için yapılan düzenleme gerekli . Bu düzenleme ülkemizide birlik ve beraberliği daha da sağlayacaktır . Yeni bir yasa şart ancak şimdilik bu değişiklik yapılmış ve önemsiyoruz " diye konuştu .

Anayasa Mahkemesi ' nin değişikliği ancak şekil yönünden inceleyebileceğini anlatan Ay , mahkemenin eğitim özgürlüğü için yapılan düzenlemeyi önce şekilden sonra esastan inceleyerek büyük bir skandala imza attığını hatırlattı . Ay , " Biz ülkemizin yeni bir sıkıntı yaşamaması ve sürecin sağlıklı yürümesi için davaya müdahil olma talebinde bulunduk . Mahkemenin aydınlık yarınlar için onurlu ve eşitlik için karar vereceğine inanıyoruz . " dedi .

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yasin Yıldız ise , oldukça önemsedikleri anayasa değişikliğinin millet iradesine bırakılması gerektiğini söyledi . Mahkeme üyesinin tarafsızlığını yetirdiğini hatırlatan Yıldız , bunun için Diyarbakır ' da STK ' lar olarak reddi hakim talebinde bulunduklarını kaydetti .

Açıklamaların ardından STK ' lar ' Davaya katılma talebi ve üye Fulya Kantarcıoğlu ' nu istifaya davet ' başlığıyla yazdıkları dilekçelere imza atarak PTT ' ye teslim etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile