Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Sur ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan polis memuru Cengiz Erdur'un Elazığ'daki yakınlarını ziyaret etti.

Elazığ'a gelen Başkan Feyzioğlu Elazığ Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, TBB'ye bağlı 92 bin avukat adına şehit Erdur'un ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Elazığ'a geldiğini söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Feyzioğlu, şunları ifade etti:

"Giderek toplum duygusal anlamda birbirinden kopuyor, koparılıyor. Bu noktada bizlerin yılmadan, bıkmadan köprü olmaya gayret etmemiz lazım. Bu köprüleri de ancak demokrasi, insan hakları ve adalet paydasında vatandaşlarımızı buluşturarak, hukuk devletiyle, demokrasiyle kurabiliriz. Terörle kararlı ve ilkeli bir şekilde mücadele ederek, Türkiye'ye toplumsal barışı getirebiliriz."

Devletin, terör karşısında güçlü, kararlı ve ilkeli bir duruş sergilemesinin destekçisi olduklarını vurgulayan Feyzioğlu, "Dört bir yanımız ateş çemberiyken birbirimizi kırma, hırpalama zamanı değil. Aksine yapıcı lisanla konuşma, anlama ve ortak aklı bulmak için el uzatma günüdür" dedi.

Daha sonra şehit Erdur'un Abdullahpaşa Mahallesi'nde oturan ağabeyi Adem Erdur'un evine geçen Feyzioğlu, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Başkan Feyzioğlu, ziyaretin ardından aynı olayda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak ve dün Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenaze törenine katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile