Diyarbakir'dan Kutsal Topraklara Ilk Hac Kafilesi Ugurlandi

Diyarbakir'dan Kutsal Topraklara Ilk Hac Kafilesi Ugurlandi

Deprem bölgesi Diyarbakir’da ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara ugurlandi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakir’da bu yilin ilk haç kafilesi dualar ve gözyaslariyla ugurlandi. Diyarbakir Havalimani’nda haci adaylarinin hareketi öncesinde Diyarbakir Il Müftülügü tarafindan merasim düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan ugurlama törenine Diyarbakir Vali Yardimcisi Fatih Ayaz, Baglar Kaymakami Ismail Pendik, Il Müftüsü Lütfü Imamoglu, haci adaylari ve yakinlari katildi.

Diyarbakir’dan 12 Haziran’a kadar bin 600 haci adayini kutsal topraklara ugurlayacaklarini söyleyen Vali Yardimcisi Fatih Ayaz, haci adaylarini tebrik etti. Bugün 250 haci adayini ugurladiklarini dile getiren Ayaz, “Az önce ilk haci kafilemizi dualarla ugurladik. Bugün 250 haci adayimizi Diyarbakir’dan Suudi Arabistan’a gönderdik. Peyderpey yarin olmak üzere 12 Haziran’a kadar göndermelerimiz devam edecek. Toplamda Diyarbakir’dan bin 600 haci adayimizi hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a yolcu edecegiz. Allah simdiden haci adaylarimizin yapmis oldugu ibadetleri kabul eylesin diyoruz. Sag salim memleketlerine dönmeleri nasip olsun” dedi.



“Allah beni evine çagiriyor”

Yildiz Incir (75) adli vatandas, hacca gidecegi için çok mutlu oldugunu belirtti.

13 senedir hac vazifesini yerine getirmek için bekledigini dile getiren Incir, “Hacca gidecegim için çok heyecanliyim, neseli ve mutluyum. Insallah saglikla gider, saglikla geliriz. Darisi ümmeti Muhammed’in basina olsun. Dua isteyen herkesin duasini yerine getirmeye çalisacagim. Bol bol dua edecegim. 13 yildir ben bu ani bekliyordum. Allah beni evine çagiriyor, kendi evine misafir etmek istiyor. Ben de sorgusuz sualsiz gidiyorum. Darisi hacca gitmek isteyen herkesin basina olsun. Bu ani beklemek için 1 haftadan fazladir uyuyamiyordum. Kutsal topraklara öyle bir kavusmak istiyorum ki, o heyecanin içerisindeyim” diye konustu.

Ilk kafile içerisinde yer alan Seyfettin ve Hatice Bakir çifti ise, “Yaklasik 13 yildir esimle birlikte bugünü bekliyorduk. Su anda Allah nasip etti, gidecegiz. Allah isteyen herkese nasip eder insallah. Çok mutluyuz, tarif edilemeyecek kadar. Daha önceden çok niyet ettik ama sira bize gelmemisti. Bu yil da bize çikmamisti. Gitmeyenler olunca bizi çagirdilar ve son günkü müracaatla kutsal yolculugumuza çikiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile