Diyarbakir'in Dev Markasi Hacibaba Avrupa'ya Açiliyor

Diyarbakir'in Dev Markasi Hacibaba Avrupa'ya Açiliyor

Diyarbakir’da 35 yili askin süredir tatli sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farkli tat ve lezzet kazandiran Hacibaba Pastaneleri, Avrupa’ya açilarak ülke ekonomisini kalkindiracak.

Diyarbakir’in ünlü markasi haline gelen Hacibaba Pastaneleri, merkez Kayapinar ilçesi Tesisler Kavsagindaki 3 milyon dolarlik yatirim yaptigi yeni fabrikayi geçtigimiz aylarda davul ve zurna esliginde çekilen halayla açmisti. Yaklasik 800 çalisanin oldugu fabrikada ülke ekonomisine dev istihdam saglaniyor.

Hacibab Pastaneleri, yeni bir projeye daha imza atarak, Ar-Ge çalismalarinin sürdügü Avrupa’ya kapilarini açiyor. Bu çerçevede Diyarbakir’in tescilli kadayifi ve soguk baklavasi dünyaya tadilirken, ülke ekonomisine de katki saglanacak.

Yeni açilan fabrikanin her biriminde 200’e yakin personelin çalistigini söyleyen Hacibaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz Elaldi, sadece tatli üretmediklerini, gelecek için usta da yetistirdiklerini ifade etti.

Elaldi, “Yaklasik 35 yildir tatli sektöründeyiz. Son bir yildir Tesisler Kavsagindaki binamizi fabrika haline getirdik. Tüm birimlerimizi buraya toplayarak bir nevi hem hijyen anlaminda hem de daha düzgün bir yer anlaminda yer yaptik. Burada bilindigi üzere 800’e yakin bir çalisanimiz var. Burada tatlidan çok usta yetistiriyoruz, sanatkar yetistiriyoruz. Her birimimizde çalisan 200 isçi istihdam edilerek sahaya hazir hale gelecek insanlarimizdir. Tatlidan çok usta da yetistiriyoruz” dedi.

“Avrupa’ya açiliyoruz”

Avrupa’da franchise isteyenlerin su anda Ar-Ge çalismalarini yaptiklarini dile getiren Elaldi, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da dedigi gibi durmak yok, yola devam diyoruz. Biz bu siarla yolumuza devam ettik. Fahis fiyatlarin önüne geçmek adina da olsa Hacibaba Pastaneleri bölgede bir ekoldür. Ayni zamanda yurtdisina su anda Ar-Ge çalismalarimiz var. Arap ülkeleri, dogu ve bati ülkeleri olmak üzere Avrupa’da franchise isteyenlerin Ar-Ge çalismalarini yapiyoruz. Yakin zamanda Allah’in izniyle Avrupa’dayiz. Biz bu fabrikayi açarak doguya, Istanbul’daki fabrikamizi açarak batiya kapimizi açtik. Allah nasip ederse dünyaya açilmak için hazirliklarimiz devam ediyor. Avrupa’ya ve Ortadogu’ya açilmak istiyoruz. Biz bu lezzetleri dünyaya satarken de oralardan getirecegimiz paralari ülkemize kazandirmak istiyoruz” diye konustu.

Fabrikada bir buçuk ay önce ise baslayan Sultan Özgün ise, Elaldi’nin kendilerine is imkani sagladiklari için tesekkür ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

“Yaklasik bir buçuk ay önce Hacibaba Pastaneleri’nde Yilmaz Elaldi’nin asistanligini yapmaya basladim. Benim gibi birçok arkadasim aylar önce ayni fabrikada farkli pozisyonda göreve basladi.

Yilmaz Elaldi’ya bizlere bu imkanlari sagladigi için çok tesekkür ederiz.”

Pasta sefi Sinan Turfan, is yaparken gençleri meslege tesvik amaçli egitip sahaya sürme çabasi içinde olduklarini söyledi.



Turfan, “Yaklasik 27 yildir tatli sektöründe çalisiyorum. Su an Hacibaba Pastaneleri’nde pasta birimi sorumlusuyum. Hacibaba Pastaneleri’nin pasta biriminde yaklasik 500 isçi istihdam ediyor. Hem isi yaparken gençlerimizi meslege tesvik amacinda onlari egitip sahaya sürme çabasi içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile