Diyarbakır’ın İlk Vakıf Üniversitesi Tanıtıldı

Diyarbakır’ın İlk Vakıf Üniversitesi Tanıtıldı

Diyarbakır’da kurulan ilk vakıf üniversitesi unvanını taşıyan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversitenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçiler için baş sağlığı dileklerinde bulundu.


Diyarbakır’da kurulan ilk vakıf üniversitesinin tanıtımı düzenlenen bir toplantıyla gerçekleştirildi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde yapılan toplantıda açıklamada bulunan Rektör Doğan üniversitenin tanıtımını yaptı. Doğan, SEU'nün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından 16 Şubat 2013 tarihinde resmen kurulduğunu belirterek "Öncellikle dün Soma’da vefat eden 201 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa ve kederli ailelerine sabır-ı cemil niyaz ederim’’ dedi

Bir yılı aşkın bir zamanda kuruluş sürecini fiili olarak tamamlayan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, eğitim ve öğretim için fiziki ve tenkil alt yapısını tamamladı. Türkiye’nin ve dünyanın farklı üniversitelerinde kariyer yapmış olan hocalarla anlaştığını dile getiren SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) Genel Kurulunu’nun 5 Mayıs 2014 tarihindeki toplantıya üniversitenin 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci alabileceği kararını aldıklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile