Diyarbakir Sehir Hastanesine Kavusuyor

Diyarbakir Sehir Hastanesine Kavusuyor

Diyarbakir Sehir Hastanesinin ihalesi tamamlandi, esnaf ve vatandaslar bir an önce hastanenin tamamlanmasi için gün sayiyor.

Diyarbakir’in saglik alaninda birçok eksigini kapatacak olan ve geçtigimiz yil arsa tahsisi yapilarak, 2020 bütçesine alinan 1000 yatakli tam tesekküllü Diyarbakir Sehir Hastanesinin ihale asamasi tamamlandi. Kayapinar ilçesi Talaytepe Mahallesinde 439 dönüm alan üzerine yapilmasi planlanan Diyarbakir Sehir Hastanesinin 2021 yili içerisinde temelinin atilmasi hedeflenirken, hastanesinin yapilmasi durumunda Sanliurfa Bulvari üzerinde bulunan Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesinin genel bir hastaneye dönüstürülerek Baglar Ilçe Devlet Hastanesi olmasi için Saglik Bakanliginca ayri bir çalisma yapilacagi ögrenildi. Kentte bulunan sivil toplum kuruluslari, esnaf ve vatandaslar, sehir hastanesinin ihale islemlerinin yapilmasi, temelinin atilmasindan çok memnun olduklarini ve kentte büyük katki saglayacagini söyledi.



“Çok müjdeli bir haber, bir an önce yapilmasi gerek”

Diyarbakir için sehir hastanesinin müjdeli bir haber oldugunu kaydeden ve bir an önce yapiminin tamamlanmasi gerektigini kaydeden Diyarbakir Kültür, Turizm ve Musiki Dernegi (DIKTUMDER) Yönetim Kurulu Baskani Kenan Aksu, diger hastanelerinde eksiklerinin giderilmesi konusunda destek saglanmasi gerektigini belirtti.

Aksu, “Tabi bu bizim için bir müjdedir. Diyarbakir’da sehir hastanesin yapilmasi önemli, bir eser yaparsin ama o eserin içini de doldurmak önemlidir. Mevcut hastanelerdeki hem çalisanlarin hem de doktorlarin sayisi yetersiz. Bir sehir hastanesi yapildiginda içinin doldurulmasi ve bunun ilgili çalismalarinda olmasi lazim. Içeriye girecek hastalarin tedavi ile ilgili bütün bölümlerin bizim için önemlidir. Sehir hastanesi Diyarbakir için önemlidir. Bu hastanenin ne zaman bitecegini bilemiyorum ama kisa dönemde bitirebilirler. Istanbul’daki hastaneyi 1 yil gibi süreçte bitirdiler, isterler ise burayi da bir an önce bitirirler” dedi.

Çiçekçi Mustafa Serkan Güreçoglu, sehir hastanesinin açilmasinin çevre illere de sifa noktasi olacagini kaydetti.

Güreçoglu, “Bölgemizde bin yatakli sehir hastanesin açilmasi hem bölge hem de yakindaki illere burada sifa dagitacagina inaniyoruz. Sehir hastanesin açilmasi bizim için çok önemlidir. Bizler çiçekçiler olarak hastalara moral olmasi için çiçeklerimizi en güzel sekilde hazirlayip kendilerine taktim edecegiz. Hizli bir sekilde yapilmasini isteriz” diye konustu.

Medikal isletmecilerden Lale Erkek, saglikçilarin yükü azalacagi için bu hastanenin bir an önce açilmasi gerektigini söyledi.

Erkek, “Sehir hastanesinin Diyarbakir’da açilmasi bizlere büyük bir fayda saglayacaktir. Hastanenin yapilmasi gecikti. Diyarbakir büyük bir sehir ama bir an önce hizli bir sekilde hayata geçilmesi bizler için de iyi olacaktir. Pandemiden dolayi çok etken olacaktir, saglikçilarimiz açisindan hafifleyecek yük alacak. Medical malzemesi satiyoruz bizlere daha fazla faydasi olacaktir. Saglikçilarin sayisi artikça bizimde islerimiz iyi oluyor. Esnaf ve vatandaslar faydalanmis olur” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile