Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Açıklaması

'Diyarbakır eğitim kalitesini yükseltiyor. Her geçen gün bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma doğru ilerliyor'

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, ildeki eğitim kalitesinin yükseldiğini, bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma doğru ilerlediğini söyledi.

Vali Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Büyükşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim- Sektör İş Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, toplantıda ortaya konulacak görüş ve önerilerin, yol haritası oluşmasında da kendilerine önemli katkılar sunacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle ildeki mevcut imkanları geliştirerek mesleki eğitimin daha iyi noktaya taşınması için gayret gösterdiklerini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

'Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ayrılan kaynakları, dezavantajlı grupların topluma kazandırılması ve onların daha iyi bir noktaya gelmesinde kullanmaya gayret gösterdik. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında aktarılan kaynaklarla 5 ayrı okulumuzda laboratuvar oluşturduk. Yaklaşık olarak 1 milyon 42 bin liralık bir kaynakla 5 okulumuzda laboratuvar açtık. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi isteklerimiz arasında geliyor.'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci ise Diyarbakır'ın 1920'li yıllarda Anadolu'da İstanbul ve İzmir'den sonra kültür, sanat, edebiyat, sanayi ile ticaret alanında üçüncü sırada olduğunu söyledi.

Bu coğrafyanın çocuklarının kendilerinden saygın bir hayat ve ayakları üzerinde durabilecek bir meslek istediklerini aktaran Demirci, 'Bütün çocuklar gibi bu coğrafyadaki çocuklar da eğitimcilerden, bürokrasiden, eşraftan ve tüccardan kendi ayakları üzerinde yürüyebilecekleri, kendilerine yetebilecekleri aile kurabilecekleri coğrafyalarına ve kendi öz ailelerine katkıda bulunabilecekleri bir imkan istiyor.' diye konuştu.

Eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığına ve eğitimcilere bırakılacak bir durum olmadığını altını çizen Demirci, eğitimi okula hapsetmenin insanı morga hapsetmekten farklı olmadığını dile getirdi.

Diyarbakır'ın büyükşehir olduğunu ve şehrin imkanlarını çocuklara harcamaları gerektiğini dile getiren Demirci, '28 Şubat sürecinde mesleki eğitimin almış olduğu büyük tahribattan sonra bu tahribatın telafisi konusunda bizlere büyük işler düşüyor. 80 ve 90 'larda zeki çocuklar mesleki liseleri tercih ediyorlardı. 28 Şubat sürecinden sonra bir ses onlara dedi ki 'hayır meslek lisesini seçme.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da katıldı.

Aksoy, daha sonra beraberinde Vali Yardımcısı Tuğba Koşar ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Diyarbakır Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde açılan yeni laboratuvarları inceledi. Aksoy, 5 meslek lisesinin laboratuvarını yenilediklerini belirterek, 'Diyarbakır eğitim kalitesini yükseltiyor. Her geçen gün bir önceki yıla göre, daha iyi bir konuma doğru ilerliyor. Eğitimin kalitesinin daha üst noktalara çıkması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile