Diyarbakırlı Girişimciler Ankara'daki Teknokentleri Gezdi

Diyarbakırlı Girişimciler Ankara'daki Teknokentleri Gezdi

Diyarbakır teknokent girişimcileri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Sosyal etkileşim programı” kapsamında, Gazi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi teknokentlerini inceledi.

Girişimciler ilk olarak Gazi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Burada girişimcileri karşılayan Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Direktörü Tuğrul İmer, girişimcilere bilgi verdi. Girişimciler daha sonra, Bilkent Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Cyberpark Direktörü Faruk İnaltekin’den bilgi aldı.

KOSGEB İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü KOBİ Uzmanı Zülfikar Altunbağ, projenin amacının birey ile grupların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi ve kurumsal yapıların güçlendirilmesine yönelik işbirliği, tecrübe paylaşımı ve ortaklıklar geliştirilmesi olduğunu anlattı. Ayrıca, Ankara’da önde gelen teknokentler ile Diyarbakır’ın tek teknokenti arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Altunbağ, sanayi ile üniversite arasında işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile