Diyarbakırlı Kadınlara `girişimci Olmak İstiyorum` Semineri Verildi

Diyarbakırlı Kadınlara `girişimci Olmak İstiyorum` Semineri Verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Frankfurt School Of Finance Management Bankakademie İşbirliği ile Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve kadın girişimci adaylarına yönelik "girişimci olmak istiyorum" adlı girişimcilik eğitim semineri verildi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda gerçekleştirilen girişimcilik eğitim seminerine Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nezahat Barutçuoğlu, Mikrokredi Bölge Müdürü Mehmet Ay, Çatom Bölge temsilcileri ile kadın girişimci adayları katıldı. Seminer öncesi kısa bir açıklama yapan Diyarbakır il kadın girişimciler kurulu başkanı Nezahat Barutçuoğlu, huzurun ve kalkınmanın en önemli aktörünün kadın olduğunu bunun içinde kadının girişimciliğini desteklemenin birtoplumsal sorumluluk olduğunu söyledi. Barutçuoğlu, "Diyarbakır`da bulunan kadın girişimciler olarak kentimizdeki yoksulluğa ve işsizliğe çare olmak amacıyla bizlerde elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bu amaçla bizler finansman sağlayacak kuruluşlarla kadın girişimcilerimizi bir araya getirerek kadınlarımızın bu sürece aktif katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu tür çalışmalarımız bu gün olduğu gibi bundan böylede devam edecektir. Duyarlı kamuoyunu ve ilgili kurum ve kuruluşları bu türçalışmalarımıza her zaman destek olmalarını istiyoruz" dedi

Yapılan konuşmaların ardından Bankakademie Kıdemli Bankacılık Uzmanı Belgin Güzaltan `Girişimci olmak istiyorum` semineri Güzaltan, girişimcinin, fırsatları fark ederek bunları hayata geçirmek üzere risk almaya hazır olan kişi olduğunu belirterek, "Küçük işletmeler Türk ekonomisinde hayati bir rol oynamaktadır. Ülkedeki toplam işletmelerin yüzde 90`ından fazlasının KOBİ statüsünde bulunduğu ve bunların, ülkedeki istihdamın yüzde 70`lik bir bölümünü sağladıkları tahmin edilmektedir. Küçük İşletmeler KrediProgramı II (SELP II), Avrupa Birliği tarafından başlatılmış olup, Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) ve Alman Kalkınma Bankası (KfW) işbirliği ile uygulanmaktadır. SELP II kapsamında 50 bin Avroya kadar olan krediler, aracı bankalar olan Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Şeker Bank vasıtasıyla 50`den az çalışana sahip olan ve toplam aktif büyüklüğü 1 milyon avronun altında olan küçük işletmelere ulaşmaktadır" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile