Diyarbakırspor'da takımın neden düştüğü konuşuluyor

Turkcell Süper Lig'ine üç yıl aradan sonra yükselen Diyarbakırspor, ligin bitmesine bir hafta kala küme düştü. Takımın düşmesine herkes farklı bir ger

Turkcell Süper Lig'ine üç yıl aradan sonra yükselen Diyarbakırspor, ligin bitmesine bir hafta kala küme düştü. Takımın düşmesine herkes farklı bir gerekçe buluyor. Halkın büyük kısmı ise küme düşmede yönetimin yanlış kararları ile taraftarı sorumlu gösteriyor. Şehirde Çetin Sümer başkanlığındaki yönetimin, canla başla mücadele eden, 18 ay boyunca para alamamasına rağmen takımı Süper Lige taşıyan futbolcuların hemen gönderilmesi ise en çok eleştiriler konuların başında geliyor.

Sezon başında yapılan kongreden sonra takımın başına geçen teknik direktör Ziya Doğan, kısa sürede 18 kişilik kadro kurdu. Sezona Ankaragücü beraberliği ve deplasmanda alınan Trabzonspor galibiyetiyle iyi başlangıç yapan Diyarbakırspor, 3. haftada Fenerbahçe'ye sahasında 3-1 yenildi. Bu maçta çıkan olaylar nedeniyle PFDK 1 maç seyircisiz ve 1 maç saha kapatma cezası verdi. Yeşil- kırmızılı takım ilk 6 haftada toplanan 9 puan toplarken Bursaspor deplasmanında tribünde yaşanan olaylar takımın düşese geçmesine neden oldu. Kulüp Başkanı Sümer, 7. haftadaki Bursaspor ve 11. haftadaki Gaziantepspor maçlarından sonra takımı ligden çekme tehdidinde bulundu. Ancak her seferinde geri adım atmak zorunda kaldı.

Ligin ilk yarısını 18 puanla 14. sırada tamamlayan Diyarbakırspor, ikinci yarıya da sıkıntılar içinde başladı. 24. haftada, Diyarbakır Atatürk Stadı'nda tribünler adeta 7. haftadaki Bursaspor maçının rövanşına çıktı. Karşılaşma tamamlanamadı. Hükmen mağlup ilan edilen yeşil-kırmızılılar, 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasına da çarptırıldı.

Bir hafta sonra İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nda oynanan Büyükşehir Belediyespor maçı da, son dakikalarda taraftarın sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamadı. Diyarbakırspor'un ikinci kez hükmen mağlup sayıldı. Belediye maçını tatil edildiği skor 0-1 şeklinde tescil eden Futbol Federasyonu, bir anlamda kırmızı-yeşillileri ipten aldı.

Şubat ayında görevi bırakan Ziya Doğan'ın yerine gelen Güvenç Kurtar başladı bir ay sonra ayrılmak zorunda kaldı. Sezon Mehmet Budak'ın yönetiminde tamamlanırken, ligin ikinci yarısında hükmen kazanılan Ankaraspor maçı dışında sadece Antalyaspor'u yenebilen Diyarbakırspor, 33 haftada 9 puan toplayabildi ve bitime 1 hafta kala Süper Lig'e veda etti.

-"DİYARBAKIRSPOR'U ERGENEKONVARİ YAPILAR İSTEMEDİ"-

Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkanı Ramazan Tugay, Diyarbakırspor'un Ergenekonvari oyunlarla küme düşürüldüğünü iddia etti. Tugay," Sivasspor ligde kalmadı ligde bırakıldı. Bu işin için derin yapılanmalar var." dedi.

Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2009–2010 sezonu Süper Lig'e şaibelere gebe bir lig olmuştur. Bir takım şer güçleri Diyarbakırspor'u düşürmek için ellerinden geleni yaptı. Özellikle Sivasspor'un 2. yarıdaki anormal çıkışı herkesin gözünden kaçmaktadır. Bunların tek tek araştırılması gerekmektedir. Bu lig Ergenekonvari bir yapılanma ile tamamlanmıştır. Sahipsiz bir takıma yani Diyarbakırspor'a futbolun etiğine uygun olmayacak bir şekilde özellikle MHK'nın gönderdiği tetikçi hakemlerinde katkısıyla bizleri bu duruma düşürdü."

Diyarbakırspor yönetimi ise takımın küme düşmesinden dolayı suskunluğunu koruyor. Külip binasında günün belli saatlerinde bir araya gelen yöneticiler, takımın alacak-vereceğini inceliyor. Çetin Sümer'in başkanlığı bırakmayacağı, kongre kararı alınacağı yönündeki iddialar ortaya atılıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile