Diyetisyen Merve Açar; Polis Radyosu’nda Ramazanda Beslenmeyi Anlattı

Erzurum Polis Radyosu’ nun kuşak programlarından biri olan “Sağlığın Sesi” programında Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Diyetisyen Merve Açar ile Ramazan’ da Beslenme konusu anlatıldı.


Her hafta birbirinden farklı konu ve konuklarla hazırlanan “Sağlığın Sesi” programında bu kez 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayında beslenmenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri olduğu kadar dikkat edilmesi gereken birçok noktası olduğuna değinildi.

Diyetisyen Merve Açar, “Oruç tutarken vücut hareketlerimiz yavaşlar ve metabolizma hızımız düşer buna bağlı olarak iftarda hem ani hem de fazla yemek yenirse sonrasında kan şekerinin hızla artacağını ardından da yine hızla düşerek kendimizi yorgun ve bitkin hissetmemize neden olabileceğini bunun önüne de ancak porsiyon miktarlarının fazla artırılmadan ve tüketilen gıdaların içeriğinde bulunan maddelere dikkat edilmesi, bunun yanında pişirme yöntemlerine de özen gösterilmesi gerekir. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle de iftar ve sahur sofralarında aşırı yağlı besinlerden kaçınılması gerektiğini bunun yerine sahurda daha çok kahvaltılık, çorba, süt ürünleri gibi gıdalar tercih edilmeli iftarda ise yemeğe çorba ile başlanmasının uygun olacağı yanında da hafif ızgara gibi yemeklerin tercih edilmesi gerekir. Orucun sağlıklı Müslümanlara farz olduğunu belirterek insüline bağlı şeker hastalarının, tansiyon hastaları ve kanser hastaları gibi risk grubunda olan hastaların oruç ibadetlerini mutlaka hekimlerinden izin alarak yerine getirmelerinin uygun olacaktır” diye konuştu.

Diyetisyen Merve Açar, program sonunda başarılı çalışmalarının devamını dileyerek Polis Radyosu çalışanlarına ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ ne teşekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile