Diyetisyenden Sicagin Vücuda Etkisini Azaltmak Için En Az 10 Bardak Su Için Uyarisi

Diyetisyenden Sicagin Vücuda Etkisini Azaltmak Için En Az 10 Bardak Su Için Uyarisi

HATAY – Hatay’da hizmet veren Diyetisyen Özge Bolat, hava sicakliginin 40 derecenin üstüne çiktigi bu günlerde sicakligin vücuda olan etkisini azaltmak için bol su içilmesi ve yagli yiyeceklerin tüketilmemesi gerektigini söyledi.

Yaz aylarinin etkisini hissettirdigi bu günlerde hava sicakligi vatandaslara zor anlar yasatiyor. Kavurucu sicaklarda beslenme tüketimi de saglik açisindan önem arz ediyor. Hatay’da hizmet veren Diyetisyen Özge Bolat, sicak havalarda saglik sorunlarini en aza indirmek için önerilerde bulundu.

“Günlük olarak en az 10 bardak su içmek gerekmektedir”

Bolat, sicak havanin vücuda olan etkilerini azaltmak için bol su tüketilmesi gerektigini belirterek, “Sicak havanin vücudumuza etkilerini azaltmak için saglikli beslenmeliyiz. Sicak havalarda terleme yoluyla vücut su ve elektrolit kaybeder. Bu yüzden bol su içmek, dogal maden suyu tüketmek ve elektrolit içerigi yüksek besinler tüketmek önemlidir. Günlük olarak en az 10 bardak su içmek gerekmektedir. Ter yoluyla kaybettigimiz elektrolit dengeyi saglamak zorundayiz ya da potasyumu içerigi yüksek olan besinler tüketerek. Muz, avokado, ispanak, patates ve portakal, bu tür besinler tüketerek, ter yoluyla kaybettigimiz elektrolit dengeyi koruyabiliriz” dedi.



“Salatalar, taze meyve ve sebzeler, yogurt gibi hafif ve su orani yüksek yiyecekler tüketiniz”

Sicak havalarda yagli yiyecekler tüketmenin sindirimi zorlastiracagini belirten Diyetisyen Bolat, salata gibi hafif ve su orani yüksek ürünler tüketilmesini ifade ederek, "Sicak havalarda agir yaglardan uzak durmaliyiz. Yagli ve agir yemekler sindirimi zorlastirir ve vücut isisini artirabilir. Bunun yerine izgara, firinda ,bugulama gibi hafif pisirme yöntemlerini tercih ediniz. Kafeinli içecekler dehidrasyona neden olabilir. Bu yüzden kahve, çay ve gazli içeceklerin tüketimini sinirlamak önemlidir. Salatalar, taze meyve ve sebzeler, yogurt gibi hafif ve su orani yüksek yiyecekler tüketiniz. Yemek porsiyonlarini küçültebilirsiniz. Büyük ve agir yemekler yerine daha küçük, sik ve hafif ögünler yemeye özen gösteriniz. Sekerli ve gazli içecekler yerine, su, dogal maden suyu, sekersiz bitki çaylari ve taze meyve sulari gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Bu öneriler, sicak havalarda hem serin kalmaniza hem de enerjik hissetmenize yardimci olur, saglikla kaliniz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile