Dizi sektörü bitiyor mu?

Dizi sektörü bitiyor mu?

Diziler can çekişiyor. Peş peşe yayından kaldırılan diziler, kanalların artık eskisi kadar dizilere yatırım yapmaması sektörü bitiriyor mu? Ekranların en aranılan oyuncuları şimdilerde işsiz.

'Televizyon sektörü diye bir şey kalmadı, artık dizi sektörü var ' söylemleri geçmişte kalıyor gibi.

Aliye, Binbir Gece, Avrupa Yakası, Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Ezel, Öyle Bir Geçer Zaman Ki... Türkiye'nin en çok izlenen bu dizilerin arkasından pek çok dizi yayına girdi. Ancak Medya Takip Ajansı İnterpress'in yaptığı araştırmaya göre; son 3 yılda 263 yerli dizinin 236'sı yayından kaldırılmış ya da erken bitirilmiş. Devam eden dizi sayısı ise sadece 27.

Başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine satılan yerli dizilerin karnesi bu sezon pek de iç açıcı olmadı.

Ekonomik sıkıntı içerisinde olan SHOW TV 6 ünlü dizi yapımcısından destek istedi.

Show TV'nin bu adımının dizi sektörünün gelişimi adına çok önemli olduğunu belirten yapımcılar, Kanal D'nin son dönemde iç yapım dizilere ağırlık vermesi, Star TV'nin haftanın 4 günü Acun Ilıcalı'ya program yaptırıp eskisi kadar diziye yatırım yapmaması, ATV ve FOX'un da ödemelerini çok geç yapması nedeniyle tıkanma yaşanan dizi sektöründe iş yapmanın artık çok zorlaştığına işaret etti.

Görülen o ki; dizilerin eski günlerinden eser kalmadı. Kanalların ve Türk seyircisinin vazgeçilmezi olan diziler artık pek de revaçta değil.

Başrol oyuncuların dudak uçuklatan ücretleri pek çok genci de dizi oyuncusu olmak istemeye itmişti. Yeni gelecek oyuncular eski ve şimdiki dizi oyuncuları kadar şanslı olmayacak gibi. Zira şu sıralar ekranların en gözde bazı diiz oyuncuları işsiz. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile