Doç. Dr. Afyoncu: Bizi Katil İlan Eden Fransa 1 Milyonda Fazla İnsan Katletti

Doç. Dr. Afyoncu: Bizi Katil İlan Eden Fransa 1 Milyonda Fazla İnsan Katletti

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.

  Dr . Erhan Afyoncu , 1 milyondan fazla insan katleden Fransa`nın Ermeni soykırımı iddiasını kabul ettirerek , Türk kamuoyunu dünya nezdinde katil ilan etmeye çalıştığını söyledi . Doç . Dr . Afyoncu , " Atalarımızı katil diye damgalamak istiyorlar . Türk kamuoyu yönlendirilmek isteniyor . " dedi .


Fransız Meclisi`nde geçen ay 50 parlamenterin oyuyla kabul edilen " soykırımı inkâr tasarısı " gündemdeki yerini korurken , sözde soykırım iddialarına anlamlı bir yanıt da Kocaeli’nden geldi . Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç . Dr . Erhan Afyoncu , Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yaptığı , " Fransa ve Ermeni Meselesi " konulu bir söyleşi gerçekleştirdi . " Ermeni Soykırım iddialarına karşı , Türk kamuoyu yönlendirilmeye çalışılıyor . " diyen Afyoncu , " Ermenileri katlettik tezini kabul ettirmek isteniyor . Soykırımı kabul etmek `bizim dedelerimiz katildi` demek anlamına gelir . Atalarımızı katil diye damgalamamızı isteyerek , Türk milletini mahkûm etmek istiyorlar . " şeklinde konuştu .


Almanya’yı örnek gösteren Doç Dr . Afyoncu , " Yahudi Soykırımını Almanlara kabul ettiren Avrupa , Almanya en büyük ekonomik güçlerden biri olması ve savunma sanayinde çok önemli bir güç olmasına rağmen soykırım nedeniyle öne çıkamıyor . Soykırım Ermenilerin yurt dışında varlık sebebidir . " dedi .


Doç Dr . Erhan Afyoncu , söyleşide Fransa ile Osmanlı ilişkilerini değerlendirdi . Osmanlı devletinin Fransa ile ittifaklarını ve yardımlarını anlatan Afyoncu , aydınlanma döneminde Avrupa’da en önemli planların Osmanlı’yı yıkma planı olduğunu söyledi . Fransız İhtilalı’nın özgürlüklerin yanı sıra çok kanlı bir ihtilal olduğunu , 200 binden fazla insanın kral taraftarı olduğu için öldürüldüğünü söyleyen Erhan Afyoncu , " Fransız İhtilalında 1 milyondan fazla insan öldürülmüştür . " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile