Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak 7. Tez Ödülü Sahibini Buldu

Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak 7. Tez Ödülü Sahibini Buldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafindan bu yil yedincisi düzenlenen Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak En Basarili Yüksek Lisans Tez Ödülünü ‘Türkiye’de Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) Politikalarinin Çözümlenmesi: Denizli/Çal Örnegi’ baslikli tezi ile Kayseri Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu aldi.



PAÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi A Blok Sehit Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Koçak Ailesi, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin, IIBF Dekani Prof. Dr. Ender Coskun, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan PAÜ IIBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi merhum ögretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in öz geçmisi okunarak kendisinin anisina hazirlanan kisa bir video gösterimi yapildi. Programin yarisma hakkinda bilgi veren Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Aliyar Demirci’nin konusmasi ve Rektör Yardimcisi ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Durmus Akalin’in konusmasi ile devam etti.

“Bu ödül ilerleyen dönemlerde belki PAÜ’nün Nobel’i olabilecek statüye gelebilir.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, programda yaptigi konusmada sunlari dile getirdi: “Rahmetli Yaman Hocamiz isminden de anlasilacagi üzere çok basarili bir bilim insaniymis. Ruhu hala burada, üniversitemizde. Hocamizin ailesinin böyle bir ödül töreni düzenlemesi gerçekten mükemmel bir sey. Ben geldim geleli, sosyal bilimler sosyal bilimler diyorum. Evet, sosyal bilimlerin böyle bir basarisini görmek de Rektör olarak beni çok mutlu etti. Bu mutlulukta payi olan Sayin Koçak ailesine tesekkür ederim. Ödül varsa, yarisma var. Yarisma varsa, bilim var. Bilim varsa hayat var. Hayat varsa rehberlik var. Üniversitemizin en önemli özelligi hayata rehber olsun diyoruz. Bunu da nasil basaracagiz? Birçok sebepler olusturacagiz. Iste bu sebeplerden bir tanesi çok güzel olusmus, yedincisi yapiliyor. Allah gani gani rahmet eylesin. Keske aramizda olsa onun da ödüllerine, uluslararasi ödüllerine sahit olsaydik, TÜBA ödülünü alsaydi sahit olsaydik ama bence bu ondan daha degerli bir sey. Gelecekte belki Pamukkale Üniversitesi’nin Nobel’i olabilecek statüye gelebilir. Bunu da biz üniversite olarak, Aliyar Hocam mutlaka desteklememiz lazim. Bunun yayginlasmasi lazim. Biraz önce söylediginiz gibi ADIM Üniversiteleri basta olmak üzere bu ödüle ulusal boyut kazandirarak tüm üniversiteleri bu yarismaya dâhil etmek lazim. Fitili çekilmis, artik sönmesi mümkün olmayan bir bilim atesidir bu. Biz bunun takipçisi olacagiz. Ben emegi geçen hocalara, yarismayi düzenleyen hocalara, burada yarisan tezlere, o tezleri yapan arastirma görevlileri, yüksek lisans ögrencilerinin hepsini tebrik ediyorum. Çok tesekkür ediyorum. Ben bugün mutlu günlerimden bir tanesini yasiyorum. Sag olun, var olun.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in konusmasindan sonra ise program IIBF Dekani Prof. Dr. Ender Coskun’un yarismanin jüri üyeligini üstlenen PAÜ’lü akademisyenler; Doç. Dr. Misra Cigeroglu Öztepe’ye, Dr. Ögr. Üyesi Rezzan Ayhan Türkbay’a tesekkür belgesi takdimi ile devam etti. Ödüle layik görülen tezin danismani Doç. Dr. Onur Kulaç’a tesekkür belgesini ve plaketini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin takdim ederken, ödül alan tezin sahibi Kayseri Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu’na tesekkür belgesini ve plaketini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan takdim etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ayrica Koçak ailesine de günün anisina çiçek takdiminde bulundu.

Tez danismanligini PAÜ IIBF ögretim üyesi Doç. Dr. Onur Kulaç’in yaptigi ‘Türkiye’de Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) Politikalarinin Çözümlenmesi: Denizli/Çal Örnegi’ baslikli tezi ile Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak En Basarili Yüksek Lisans Tez Ödülünü kazanan Kayseri Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu tezi hakkinda kisa bir bilgilendirme sunumu gerçeklestirdi.

Bilgilendirme sunumu öncesi merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in annesi Havva Hanim IIBF ögretim üyesi ve ödül alan tezin danismani Doç. Dr. Onur Kulaç’in Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’a hitaben yazdigi mektubu okudu. Havva Hanim çalismalarinda merhum oglunun yolunda giderek ödüle layik olan herkesin kendisi için artik birer ‘Yaman’ oldugunu ifade etti.

Merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in annesi Havva Koçak ve babasi Nurullah Koçak ödül alan tezin danismani Doç. Dr. Onur Kulaç’i ve tez ödülünün sahibi Burak Dertlioglu’nu tekrar tebrik ederek Dertlioglu’na ödülünü takdim ettiler.

Kayseri Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu tezi hakkinda kisa bir bilgilendirme sunumu yapmasinin ardindan program toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile